Faste arrangementer i Nesbyen

Påskeskirenn på Nystølen

Påske
Det tradisjonelle påskeskirennet på Nystølkroken Kafè i Nes Sørmark går av stabelen påskeaften.
Premier og masse morro for barna. Følg med på Facebook-siden til Nystølen Hyttegrend og Kafè.

Arrangør: Nystølen Hyttegrend
Tlf. 91 84 52 38
Hjemmeside
Vis på kart

Vintersleppet (Kjerringsleppet)

Mars
Vinterens vakreste eventyr byr på skitur i fantastisk omgivelser med flere hundre turglade damer. Bankett med underholdning på Nystølkroken Kafé etter målgang.

Arrangør: Kjerringtorget/Nesbyen Turist- og Næringsservice AS
Tlf. 32 07 01 70
Epost: info@nesbyen.no
Hjemmeside

Påske på museet

Ta med familien og opplev gamle påsketradisjoner på Hallingdal Museum. Påskeverkstedet for barna. Kafé med kaker og kaffe inne, bålpanne med pinnebrød og pølser ute. Fyll opp påskeegget med snop fra den koselige Landhandelen og kjøp påskekrim i bokkiosken.

Arrangør: Hallingdal Museum
Tlf. 32 07 14 85
Hjemmeside
Vis på kart

Nesbyen Trail Camp

April/mai
Den årlige sesongstarten for stisyklister i Nesbyen. Nesbyen Trail Camp byr på organisert shuttling til topps, trailchallenge, konsert, filmkonkurranse og jovial stemning. En ultimat helg for alle stisyklister.

Arrangør: Trailhead Nesbyen
Tlf. 91 71 71 90
Hjemmeside
Trailhead på Facebook

Rockabilly Rumble

Mai/juni
En hyllest til 50- og 60-tallet. Veteranbilparade og konserter, samt hår- og klesoppvisninger – alt i 50- og 60-tallsstil. Møt opp i Nesbyen sentrum for å få med deg moroa.

Arrangør: Rockabilly Rumble
Hjemmeside

Festspillene i Nesbyen

Mai/juni
En musikalsk festuke i Nesbyen. Festspillene arrangeres hvert år på forsommeren i mai/juni og byr på en spennende musikalsk meny, samt kunstutstilling. Her spiller både lokale, talentfulle ungdommer – og nasjonalt kjente artister og band.

Arrangør: Nesbyen Konsertforum
Hjemmeside
Festspillene på Facebook

Hallingdal hesteutstilling

Juni
Bedømmelse av hester, oppvisninger og aktiviteter med og uten hest for hele familien. Ridning for barna er alltid populært og hører selvsagt med disse dagene. Hallingdal Hesteutstilling er en forening som har som formål å samle hestemiljøet i Hallingdal til et felles arrangement på Markedsplassen på Nesbyen.

Arrangør: Hallingdal Hesteutstilling
Hjemmeside

Middelalderdag på Langedrag Naturpark

Juli, i forbindelse med middelalderuka i Numedal
Et forrykende middelaldershow med hester, dyr og riddere. Blant dyr og vakker natur frister naturparken med blant annet oppvisninger, ridderturneringer, kappleiker, salgsboder og middelalderaktiviteter for hele familien. Kjøp billett til parken her.

Arrangør: Langedrag Naturpark
Hjemmeside

Sommer på museet

Onsdager i sommerferien
Hver onsdag fra slutten av juni til begynnelsen av august, vises gamle håndverkstradisjoner på Hallingdal Museum i Nesbyen. I tillegg får de besøkende opplevelser og aktiviteter knyttet til et nytt tema hver onsdag.

Arrangør: Hallingdal Museum
Tlf. 32 07 14 85
Hjemmeside
Vis på kart

Hallingmarken

Juli
Folkefest i Hallingdal! Musikk, salgsboder og tivoli. Besøkende kommer langveis fra for å høre på bra musikk, gjøre en god handel eller bare kjøre karusell og hygge seg på tivoli. Markensdagene er for mange blitt en årlig aktivitet i sommerferien.

Arrangør: Nesbyen Røde Kors Hjelpekorps og Nesbyen Idrettslag
Hjemmeside
Hallingmarken på Facebook

Veteranvogntreff Nesbyen

August
Gratisshow på markedsplassen. Både veteranbiler, traktorer, militærkjøretøy, lastebiler, US-Trucks, motorsykler og fly kommer for å imponere publikum. Det startet med rundt 80 kjøretøy i 2012 – nå kommer det vanligvis mer enn 900 kjøretøy, og publikums-antallet pleier å bikke 7000.

Arrangør: Hallingdal Veteranvognklubb 
Hjemmeside

Kjerringtorget

August
I mer enn 20 år har Kjerringtorget trukket besøkende fra fjern og nær til Nesbyen siste helgen i august. Torget presenterer det ypperste av norsk håndverkskunst – her presenteres og selges alt fra strikk og søm, til tresløyd og mat. Lillebroren «Gubbetorget» er også representert.

Arrangør: Kjerringtorget
Hjemmeside
Hallingmarken på Facebooka

Håkonbudagen

August
Friluftsarrangement ved gapahuken Håkonbu i Nes Nordmark. Kulturinnslag og konsert i vakker natur.

Arrangør: Håkonbues venner

Nesbyen gir tilbake

August/september
En dag full av god stemning, mye moro og knallfine musikkopplevelser, til inntekt for barnehjem i Zimbabwe! Dagen starter i Elveparken med det årlige andeløpet. Her kjemper 1000 gule badeender om fine premier!

Arrangør: Hope Project 
Hjemmeside

Høstsleppet (Kjerringsleppet)

September
Sosial fjelltur for turglade damer i alle aldre. Kjerringsleppet arrangerer turer i Nesfjella hver vinter og høst. Høstsleppet byr på en vakker fjelltur med overraskelser underveis. Avsluttes med fjellbankett på Nystølkroken Kafè etter målgang.

Arrangør: Kjerringtorget/Nesbyen Turist- og Næringsservice AS
Tlf. 32 07 01 70
Epost: info@nesbyen.no
Hjemmeside

Markens grøde

Lørdag i høstferien
En smak av høsten på Hallingdal Museum. Opplevelser, smaksprøver, utstillinger, kafè og landhandel. Aktiviteter for store og små. Tema for dagen endrer seg år for år.

Arrangør: Hallingdal Museum
Tlf. 32 07 14 85
Hjemmeside
Vis på kart

Julemarkeder i Nesbyen

Nesbyen sentrum
Det tradisjonelle julemarkedet i Nesbyen avholdes i november på Nesbyen Kjøpesenter og Indre Torg. Her blir det liv og røre i sentrum med lokale og tilreisende utstillere, kortreist mat og drikke, dans og musikk. Avsluttes med gratis kino for barna.

Bjørnerud Fjellgård
I Trondrudmarka i Nes Sørmark ligger idylliske Bjørnerud. Her arrangeres det julemarked hvert år.

For mer info og tid og sted, følg med på Kva skjer i Hallingdal

Jul på museet og julegateåpning

Desember

Jula kommer bygda når vi følger det årlige fakkeltoget fra «Jul på Museet» til Indre Torg for å tenne julegrana. Vi går samlet gjennom Gamle Nes etter trivelige lyder fra hest og kjerre. På Indre Torg blir det julegrantenning, vi synger julesanger og går rundt juletreet. Det blir varm gløgg og pepperkaker til alle. Til barnas store glede pleier Beianissen å dukke opp.

Arrangør: Hallingdal Museum og Nesbyen Turist- og Næringsservice AS