Finn aktiviteter:

Bestill overnatting:

Nesbyen Historiske Opplevelser

Et vell av historiske og kulturelle opplevelser venter på deg. Vi ønsker å formidle den rike historien til Nesbyen gjennom aktiviteter, tradisjonsrik mat, ærverdige overnattinger, opplevelser og fortellinger som fører deg tilbake i tid.

Nedenfor har vi samlet våre historiske favoritter.

(Trykk på hver enkelt for å lese mer og bestille)

Guidet tur i Gamle Nes

Vår dyktige guide tar deg med på en vandring gjennom den eldste delen av Nes. Hør spennende historier om menneskene, bebyggelsen og utviklingen. Få levende skildringer av hvordan livet forgikk i århundrene før oss. Den guidede turen tar ca. 1 timer. Trykk her for å bestille.

Guidet tur i Kunstlandskap Nesbyen

Opplev Nesbyens enestående kunst-historie gjennom kuntnernes blikk. Vår kunnskapsrike guide forteller historiene som gjør dette til en spennende  opplevelse for alle. Den guidede turen tar ca. 1 timer. Trykk her for å bestille.

Utstillingen «Inn i kunsten»

I det gamle kontorbygget til Sorenskriveren kan du bli med på en reise inn i kunsten til Hans Gude og hans kunstnervenner i Norge og Europa. Det er også en oppdagelsesreise i Nesbyens miljø slik Hans Gude møtte det. Åpent onsdag, lørdag og søndag hele sommersesongen. Les mer på kunstlandskapnesbyen.no.

Overnatting på Hagaled Gjestegård

Vi anbefaler en unik og minnerik overnatting i historiske omgivelser på Hagaled Gjestegård. Her får du en ekte opplevelse av halling-kulturen på en av de eldste gårdene i Nesbyen. Gården har vært i familiens eie i over 400 år. Trykk her for å bestille.

Besøk Hallingdal Museum

Friluftsmuseet, som er blant de eldste i Norge, har 30 antikvariske bygninger og ca. 30.000 gjenstander fra hele Hallingdals-regionen. Det legendariske ”Staveloftet” fra Ål, ble bygd rundt år 1340 og er i dag et av landets best bevarte ikke-kirkelige trehus fra middelalderen. Trykk her for å bestille.

Meteorittparken Gardnos (15.juni – 15. august)

Det ene av Norges to eneste meteorittkratere på fastlandet ligger i Nesbyen. I sommerhalvåret kan du bli med på guidede turer i Nesbyens desidert eldste attraksjon. Besøkende får en full innføring i historien til krateret, interessante fakta om verdensrommet, geologi og naturen i nærområdet. Trykk her for å bestille.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.