fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Omvisning: Kunstvandring Nesbyen

Opplev Nesbyens enestående kunst-historie gjennom kuntnernes blikk.

1 time omvisning onsdager kl. 10.30 og torsdager kl. 18.00 (juni – august). Trykk bestill billetter.

Vår kunnskapsrike omvisere forteller historiene som gjør dette til en spennende opplevelse for alle. Bli med på en kunstnerisk vandring, hvor vi i rolig tempo studerer malerier på utstilling i Gamle Nes og langs elva Rukkedøla (se turen på Ut.no her). Du får høre historiene bak maleriene. Motivene er stort sett fra Nes og er malt av noen av våre største kunstnere på 1800- og 1900 tallet.

Du kan også bli med på omvisning i Gamle Nes. Har du spørsmål, ta kontakt. Grupper på 10 personer eller flere kan bestille privat omvisning. Omvisningene tar ca. 1 time.

Hvorfor er kunsthistorien så rik i vesle Nesbyen?
Sorenskriver Ove Gude og hans familie bodde i Gamle Nes en ti-års periode midt på 1800-tallet og hans sønn Hans Gude, som ble en av Norges store nasjonalromantiske malere, malte her mange kjente malerier. Han bidro til at mange norske og utenlandske kunstnere la vegen om til Nesbyen. I sorenskrivergården fikk de losji av et kunstinteressert vertskap og her lot de seg inspirere av folkeliv og den dramatiske naturen langs elva Rukkedøla.  På vei til vestlandet, fant de her et lite stykke nasjonalromantisk Norge. Nesbyen ble et viktig stoppested og ble også utganspunkt for studiereiser rundt om i Hallingdal. På denne måten ble Nesbyen sentral i den nasjonalromantiske perioden i Hallingdal midt på 1800-tallet.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.