Koronaviruset

Informasjon om overnatting og reiser i Norge.

Nå er oppfordringen å se og oppleve Norge. Ta hele landet i bruk – det er sikkert, det er trygt, sa næringsminister tidligere i år.

Du kan trygt booke overnatting i Nesbyen. Vi følger rådene til lokale og nasjonale helsemyndigheter om forebygging av smitte ifm. koronaviruset. Vi gjør flere tiltak for at våre gjester skal få et trygt opphold, deriblant ekstra grundig rengjøring mellom hver gjest. Personer som er syke eller i karantene/isolasjon, har ikke anledning til å benytte seg av våre overnattingssteder.
Ved spørsmål, vennligst ta kontakt, info@nesbyen.no eller tlf. 32 07 01 70. Se også Nesbyen kommunes hjemmeside for lokale oppdateringer om koronaviruset.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like gjeldende ved fritidsreise som hjemme;

  • Syke personer skal holde seg hjemme
  • God hygiene
  • Redusert kontakt mellom personer, og hold minst 1 meter avstand til de du ikke bor med

Noen gode råd:

  • Det er et godt råd å planlegge reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder, for eksempel ved å begrense reiser hvor det legges opp til nær kontakt med et stort antall mennesker, kanskje på mange forskjellige steder.
  • Reiser der du stort sett er sammen med egne familiemedlemmer eller andre du allerede ville vært i kontakt med på hjemstedet, utgjør mindre fare for smittespredning.
  • Ved utendørs aktiviteter gjelder de generelle rådene for smittevern.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre i dine omgivelser. Vær i størst mulig grad bare sammen med dem du er sammen med til vanlig og er på reise med.

Oppdatert informasjon og råd om tiltak ved reiser finner du på Folkehelseinstituttet nettsted og se utdypende reiseråd på Helse Norges nettsider.

Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Du skal kun ringe legevakten når du har behov for akutt helsehjelp.

Du kan også finne informasjon på nettstedene til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO):
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organization

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.