Koronaviruset

Informasjon om overnatting og reiser i Norge sommeren 2020.

Nå er oppfordringen å bruke sommeren til å se og oppleve Norge. Ta hele landet i bruk – det er sikkert, det er trygt, sier næringsminister Iselin Nybø.

Du kan trygt booke overnatting i Nesbyen. Vi følger rådene til lokale og nasjonale helsemyndigheter om forebygging av smitte ifm. koronaviruset. Vi gjør flere tiltak for at våre gjester skal få et trygt opphold, deriblant ekstra grundig rengjøring mellom hver gjest. Personer som er syke eller i karantene/isolasjon, har ikke anledning til å benytte seg av våre overnattingssteder.
Ved spørsmål, vennligst ta kontakt, info@nesbyen.no eller tlf. 32 07 01 70. Se også Nesbyen kommunes hjemmeside for lokale oppdateringer om koronaviruset.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like gjeldende ved fritidsreise som hjemme;

 • Syke personer skal holde seg hjemme
 • God hygiene
 • Redusert kontakt mellom personer, og hold minst 1 meter avstand til de du ikke bor med
Det er for øyeblikket lite covid-19-smitte i samfunnet og det lempes på rådene om fritidsreiser. Det betyr at du kan planlegge for sommerferie i Norge!
I utgangspunktet vil innreiseforbudet og generelle karantenebestemmelsene vare fram til 20. august.

Regjeringen har varslet at de innen 15. juni vil vurdere å åpne for innreise fra andre nordiske land. Innen 20. juli vil det vurderes om det kan gjøres unntak for reise til enkelte andre nærliggende land i Europa.

Regjeringen la 15. mai frem plan for videre håndtering av covid-19. De fleste spisesteder, attraksjoner, fornøyelsesparker og overnattingssteder åpner løpende fram mot sommeren. Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets nye råd for fritidsreiser gjelder fra 15. mai 2020 og inntil videre. Det er iverksatt mange tiltak i alle deler av samfunnet som til sammen begrenser smittespredningen. Når det nå åpnes for mer bevegelsesfrihet, er det særlig viktig å huske at alle har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning;
 • Det er et godt råd å planlegge reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder, for eksempel ved å begrense reiser hvor det legges opp til nær kontakt med et stort antall mennesker, kanskje på mange forskjellige steder.
 • Reiser der du stort sett er sammen med egne familiemedlemmer eller andre du allerede ville vært i kontakt med på hjemstedet, utgjør mindre fare for smittespredning.
 • Ved utendørs aktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må man etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre sitt fornødne i naturen, ikke forsøple og vise aktsomhet ved bruk av ild.
 • Camping, gårdsferie og andre typer opplevelsesferie kan gjennomføres så lenge man følger generelle smitteverntiltak.
 • Ved bading i fersk- eller saltvann er det ingen risiko for å bli smittet med covid-19 fra badevannet. Det er derimot viktig å huske på de generelle hygienerådene og avstandsoppfordringen. Forsøk å finne strender og badeplasser hvor det ikke er for mange andre.
 • Ved utendørs aktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern.
 • Unngå kollektivtransport når det er mulig.
 • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.
 • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre i dine omgivelser. Vær i størst mulig grad bare sammen med dem du er sammen med til vanlig og er på reise med.

Annen informasjon:

 • Grensene er stengt for utlendinger uten oppholds- eller arbeidstillatelse. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet, inkludert EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt eller arbeider i Norge. Det er innført midlertidig inn- og utreisekontroll på indre Schengen-grense.
 • I utgangspunktet vil innreiseforbudet og generelle karantenebestemmelsene vare fram til 20. august. Regjeringen har varslet at de innen 15. juni vil vurdere å åpne for innreise fra andre nordiske land. Innen 20. vil det vurderes å endre reiserådet for enkelte andre nærliggende europeiske land.
 • Alle som har opphold i Norge, som har reist utenfor landet skal i karantene i 10 dager, når de kommer til landet, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Har du symptomer, skal du straks isoleres.
 • Dersom du krysser grensen mellom Sverige/Finland og Norge under reise mellom bolig og arbeidssted i disse landene, eller når du er i arbeid, er du unntatt fra reisekaranteneplikt. Unntaket gjelder kun i den tiden du er under reise mellom bolig og arbeidssted og i den tiden du er i arbeid.
 • Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva man har rett til å få dekket økonomisk, må hver enkelt ta til sitt forsikringsselskap.

Oppdatert informasjon og råd om tiltak ved reiser finner du på Folkehelseinstituttet nettsted og se utdypende reiseråd på Helse Norges nettsider.

Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Du skal kun ringe legevakten når du har behov for akutt helsehjelp.

Du kan også finne informasjon på nettstedene til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO):
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organization

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.