fbpx
  • Påske = sol, ski og et yrende folkeliv i fjellet!
    Foto: Solveig Hjallen

  • Påske = sol, ski og et yrende folkeliv i fjellet!
    Foto: Solveig Hjallen

Hva skjer påsken 2023 i Nesbyen?

Klar for kvikklunsj, solkrem og myk deilig snø?

Først og fremst, om du ikke har booket overnatting enda, så er det på tide! Påsken er høysesong på fjellet. Det er fortsatt noen få ledige hytter på Nesbyenbooking.no, men vær rask!

Skiheisene på Nesfjellet snurrer og går hver dag i påska – her blir det garantert god stemning! Og på Nystølen blir det full fart i akebakken. For alle som er glad i langrenn, sjekk turtipsene våre og hold deg oppdatert på løypestatus på Skisporet.no.

Arrangementer i påsken

På Visitnesbyen.no finner du en god oversikt over arrangementer i påsken. Her er noe av det som skjer: På Nesfjellet skjer det som vanlig masse hver dag hele påsken, sjekk programmet på Nesfjellet.no eller på Facebooksiden deres. Påsken er ellers en en nydelig tid for et besøk på Langedraghvor det bugner det av kje i fjøset, det klekkes ekte påskekyllinger og du kan du bli med på hundekjøring hver dag i påsken. Onsdag 5. april kan du oppleve Jonas Fjeld i Nes fjellkirka (husk å kjøpe billetter). Skjærtorsdag er det gratis åpning av fotoutstilling på Hallingdal Museum med hytta som tema! Påskeaften blir det tradisjonen tro påskeskirenn flere steder, blant annet på Nystølen og ved Buvasstølan.

Hva med skiføret?

Det ligger an til flotte forhold denne påsken! Det er rikelig med snø på fjellet. Følg gjerne med på webkameraene i Nesbyen, de gir deg en indikasjon på vær og snøforhold. Du kan også sjekke snødybden og føreforholdene hos Nesfjellet Alpin. 

Mat og shopping

Etter endt skitur, hva er vel bedre enn å nyte en lunsj i solveggen på Nystølkroken Kafé eller på Skistua? Om det frister med litt avveksling fra fjell og snø, kan dere ta en (lands-)bytur til Nesbyen sentrum. Her kan dere rusle i butikker, unne dere lunsj på et av spisestedene i bygda og nyte vårsola med en spasertur gjennom idylliske Gamle Nes. Ser du etter noe nytt til hytta, sjekk ut Hytteportalen på Visitnesbyen.no!

Trenger du nye ski eller noe annet sportsutstyr til påske? SportCo på Nesbyen Kjøpesenter har sportsutstyr til veldig hyggelige priser. På Nystølkroken Kafé finner du et begrenset utvalg av langrennsski til salgs, samt utleie av skiutstyr og pulk. Nesbyen Ski & Sykkel avslutter skisesongen med stort salg på masse skiutstyr ved skibutikken på Nesfjellet i påsken.

Fra ski- til sykkelsesong

Alle som gleder seg til stisykkelsesongen, bør sikre seg festivalpass til Nesbyen Trail Camp som arrangeres siste helga i april. Forøvrig finner du alt du trenger å vite om stisykling i Nesbyen her! Vi sees på stien!

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.