• AKTIVITETER

  • AKTIVITETER

VINTERAKTIVITETER

Langrenn

Barnevennlige rundløyper og toppturer med spektakulær utsikt. I høysesong venter mer enn 450 km preparerte skiløyper på deg. Utforsk det interaktive løypekartet og les våre tips til de aller fineste skiturene.

Nesfjellet Alpin

Barna er i fokus i dette svært familievennlige skisenteret. Eget barneområde med to heiser som ligger skjermet til i forhold til resten av anlegget. Totalt 5 heiser og 13 nedfarter (1 svarte, 4 røde, 4 blå, 3 grønne, 1 upreparert løype). Herlig kvalitetsmat i den flotte Skistua. Ler mer på nettsiden til Nesfjellet Alpin.

Langedrag Naturpark

Den vakre fjellgården ligger 30 min fra Nesbyen og er åpen for besøk hver dag, hele året. Gården er hjem for omkring 25 ulike dyrearter og er bl.a. kjent for sitt utvalg av gamle husdyrraser og ville dyr fra norsk fauna.

Hallingdal museum

Hallingdal Museum

Det flotte friluftsmuseet er åpent hele året, også på vinteren. Innendørs utstilling i resepsjonsbygget med skiftende tema. Fast krigsutstilling i Tandbergbygget. Ta gjerne kontakt på forhånd, ofte er det mulig å få rundtur med egen guide om man er en liten gruppe.

Generelle åpningstider: Tirsdag-fredag 09 – 15 (utvidet ved arrangementer og i sommerhalvåret).

Hesteridning

Har du et lite barn som ønsker prøve å sitte på hest for første gang? Vil du lære å ri? Vil du ha moro med hest? Vil du ri innover i fjellheimen og hvile blikket på den fantastiske naturen? Langedrag Naturpark, 30 min fra Nesbyen sentrum, skreddersyr rideturens til ditt ønske og nivå. Ta kontakt for tilbud.

Hundekjøring

Bli med våre huskyer ut på en frisk tur høyt til fjells – en fantastiske naturopplevelse. Hundene elsker å trekke deg og sleden. Langedrag Naturpark, 30 min fra Nesbyen sentrum, tilbyr hundekjøring av varierende lengder. Må forhåndsbestilles, ta kontakt for tilbud.

Vintersykling

Med fatbike kan sykkelsesongen vare hele året. Trill avgårde innover fjellet når skiløypene er harde, eller tråkk dine egne spor med truger før du henter frem sykkelen. Les mer om sykkelutleie og guiding i Nesbyen her.

Tips: På Utlånsbua i Nesbyen (tirs og tors 14 – 17) kan du låne fatbike gratis.

Aking på Nystølen

Ved Nystølkroken Kafé i Trondrudmarka kan barna leke i en kort, men morsom akebakke. Et lite tautrekk frakter deg til topps. Åpen i kaféens åpningstider. Se video fra akebakken her.

Vandring i Gamle Nes

Den eldste, og kanskje mest ærverdige delen av Nesbyen sentrum, ligger sentrert rundt Hajembrua som krysser Rukkedøla like ved Turistkontoret. Det er fint å spasere gatelangs i Møllevegen, fra Turistkontoret og opp til Hallingdal Museum. Turen blir ekstra interessant dersom du har med deg gratisbrosjyren om Gamle Nes som finner på Turistkontoret. Her kan du lese historien til de ulike husene.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.