fbpx
  • Høsttur i Nes Nordmark.
    Foto: Solveig Hjallen

  • Høsttur i Nes Nordmark.
    Foto: Solveig Hjallen

Høstens beste opplevelser i Nesbyen

Velkommen til fjells – til vakre høstfarger og frisk fjelluft. Her er noen tips til hva du kan få med deg i Nesbyen i høst.

Fjellturer

Høsten er kanskje den aller fineste årstiden for fjellturer. I Nes Nordmark kan du blant annet bestige områdets høyeste fjell Dyna, samle småtopper langs Skurvenattrunden eller besøke Håkonbu ved vakre Holmevatn. Har du besøkt Elghøgde og flyvraket ved Saupeset?

På Nesfjellet er turen over Åkrefjell og Trommenatten en klassiker. Noen sjeldnere besøkte turmål er Kvasshovda, Unskanattan, Sjåfunattan og Storevarden.

På motsatt side av dalen finner vi flotte turmål som Vardefjell, Blåfjell og Strøslifjell. Eller hva med en sykkeltur inn til Fønhuskoia ved Vassfaret?

Finn flere turtips her

Stisykling

Nyt siste rest av stisykkelsesongen i Nesbyen! Prøv Blåbærtrøkket og de andre morsomme rundløypene ved Trytetjern. Er du komfortabel med rødgraderte stier så er det bare å booke en shuttledag i Østsida med Trailhead (kjører hver helg).

HallingSpranget er dessverre stengt etter ekstremværet Hans, men nederste del av Storetoppstien (bildet) fra bunnen av hoppbakken har greid seg relativt greit. På Nesfjellet finnes masse fine stier, blant annet denne fine rundturen fra kafé til kafé.

Her finner du alt om stisykling i Nesbyen

Flere høstaktiviteter

Fiske

Det er mulig å fiske et godt stykke utover høsten i både fjellvann eller elver. Les mer

Stolpejakten

Du kan fremdeles jakte stolpepoeng både på Nesfjellet, i Nesbyen sentrum og på Buvasstølan utover høsten. Sjekk datoene og les mer

Frisbeegolf

Denne enkle sporten har blitt superpopulær og passer for alle, store og små. Ta en runde med familien på banen i Nesbyen sentrum. Discer kan leies på Turistkontoret. Les mer

Historiske opplevelser

Utforsk Gamle Nes, gå på kunstvandring i sentrum eller utforsk historien vår på Hallingdal Museum. Les mer

Utforsk resten av Hallingdal

Fly ned ziplinen på Geilo, test deg selv i en av de mange klatreparkene i dalen eller dra på badelandet i Gol hvis været er dårlig. Les mer

Høstens arrangementer

Overnatting

På Turistkontors egen bookingside Nesbyenbooking.no kan dere velge blant en rekke flotte familiehytter og hotellrom for et fint opphold i Nesbyen. Er det vanskelig å velge? Ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.