fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Nesbyen Turist- og Nærings- service AS (NTN) leder arbeidet med å skaffe Nesbyen tittelen Bærekraftig Reisemål.

Merkeordningen, som eies av Innovasjon Norge, er et verktøy for å systematisere arbeidet med bærekraft på et reisemål. Det er mange steg på vegen mot sertifisering. 104 indikatorer skal dokumenteres, blant annet at reisemålet følger FNs bærekraftmål. Nesbyen samarbeider med Gol, Hemsedal og Ål mot å bli sertifisert i 2023.

Sertifiseringen gis til reisemål med et ekstra fokus på blant annet miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur og lokale mattradisjoner.

Å jobbe for et bærekraftig reiseliv innebærer at man tar vare på behovene til mennesker som lever i dag uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter for å dekke sine behov.

Stadig flere velger reisemål basert på verdiene dette merket står for.

Et av kriteriene er at flest mulig lokale bedrifter følger strenge regler og retningslinjer for produksjon og håndtering av avfall, energiforbruk, transport, krav til underleverandører og bruk av kjemikalier. Bedriftene må bevise dette og oppnå offisielle miljøsertifiseringer.

Det finnes en rekke ulike sertifiseringer, blant andre Miljø- fyrtårn, Svanen, Norsk Økoturisme, ISO 14001 og Green Key. Overordnet samles disse under merket «Gresstusten». NTN er selv Miljøfyrtårn.

Noen bedrifter i Nesbyen er allerede miljø- sertifisert, mens flere er i prosessen med å bli det. Dette hjelper Nesbyen på vegen mot å bli et Bærekraftig Reisemål.

På denne siden finner du bedrifter i Nesbyen som allerede har miljøsertifisert seg og er med på å løfte Nesbyen til å bli et bærekraftig reisemål og samfunn. Les mer om Bærekraftig Reisemål her.

Liste over Reis Grønt-bedrifter i Nesbyen

Kun medlemsbedrifter i Nesbyen Turist- og Næringsservice AS vises her.

Bilde av Reis Grønt logo

Det finnes en rekke ulike sertifiseringer, blant andre Miljøfyrtårn, Svanen, Norsk Økoturisme, ISO 14001 og Green Key. Overordnet samles disse under merket «Reis Grønt». NTN er selv Miljøfyrtårn.

Blogginnlegg med oppdatering om arbeidet

Bærekraftig Reisemål i Nesbyen

Under finner du blogginnlegg som har temaet Bærekraftig Reiselivsutvikling i Nesbyen

Jobb med oss i sommer! Nesbyen Turist- og Næringsservice søker sommerkollega

Vi søker sommerkollega

,
Nesbyen og Hallingdal er godkjent i første fase av å bli Bærekraftig Reisemål. Vi jobber spent videre mot målet!

Innbyggerundersøkelse om reiselivsutviklingen for Nesbyen

,
Nesbyen arbeider for å bli et mer  Bærekraftig Reisemål  med ansvarlig reiselivsutvikling, og det er noe vi aldri skal slutte å ha fokus på. Nå gjennomfører vi en undersøkelse for å høre hva dere som  innbyggere i Nesbyen tenker om reiselivsutviklingen.
Lars Storheim

Gjesteundersøkelse for Nesbyen

,
Nesbyen og Hallingdal er godkjent i første fase av å bli Bærekraftig Reisemål. Vi jobber spent videre mot målet!

Blank

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.