fbpx

Velkommen til Frivilligfestivalen Nesbyen 2024 – Årets Frivilligfestival arrangeres lørdag 1.juni fra kl. 1100 til 1400, denne gang i tilknytning til Indre Torg og Festspillene Nesbyen. Alle lag og foreninger har her mulighet til å vise seg fram.

Vi ønsker at alle har aktiviteter på sin stand/bod. Eksempelvis quiz og konkurranser. Lag gjerne egne visittkort, informasjonshefte eller annet som kan være fint å gi bort til interesserte. Det er også mulig å selge kaffe, kaker, grillmat eller noe dere har produsert, gi beskjed i påmeldingsskjema.

Hvis noen vil bidra på scena gi beskjed, så flettes det inn i programmet.

Gratis deltakelse!

Ta med deg et enkelt bord eller en flott bod. Aktivitetene foregår hovedsakelig ute, men du kan også ønske å være inne. Husk at ditt lag/forening ikke behøver å lage til noe flott, det viktigste er at dere er representert.

Vi håper at så mange som mulig blir med på denne Frivilligfestivalen og bruker anledningen til å knytte nye kontakter. Vi oppfordrer alle til å være kreative!

Det kan bli overraskelser, «speed-dating» mellom lag og foreninger, prisutdelinger og annet. Utdeling av Frivilligprisen.

Program

…Kommer snart!

Årets Frivilligfestival arrangeres lørdag 1.juni fra kl. 1100 til 1400, denne gang i tilknytning til Indre Torg og Festspillene Nesbyen.

Mål med Frivilligfestivalen

Fremme frivilligheten: Vårt hovedmål er å sette et spotlight på frivillig arbeid og vise bredden og dybden i engasjementet som finnes i Nesbyen. Vi ønsker å inspirere både nye og gamle innbyggere til å engasjere seg i lokalsamfunnets mange lag og foreninger.

 • Styrke samholdet: Vi ser for oss Frivilligfestivalen som en unik mulighet til å bygge broer mellom generasjoner, bakgrunner og interesser, og styrke følelsen av fellesskap og tilhørighet i Nesbyen.
 • Øke synligheten for lag og foreninger: Gjennom aktiv deltakelse og presentasjon av sine aktiviteter, håper vi at hver enkelt forening og lag får økt synlighet og dermed lettere kan tiltrekke seg nye medlemmer og frivillige.
 • Stimulere til samarbeid: Ved å oppmuntre til dialog og samarbeid mellom ulike lag og foreninger, ønsker vi å stimulere til nye partnerskap og prosjekter som kan berike lokalsamfunnet.
 • Feire og anerkjenne frivillighet: Festivalen er en anledning til å anerkjenne og feire de mange bidragene frivillige gir til lokalsamfunnet. Utdeling av Frivilligprisen vil være et høydepunkt for å hedre ekstraordinær innsats.
 • Innovativ presentasjon og rekruttering: Vi ønsker å inspirere lag og foreninger til å tenke kreativt rundt presentasjonen av sine aktiviteter, for å tiltrekke seg oppmerksomhet og engasjere festivalgjengere.
 • Skape en inkluderende arena: Festivalen skal være en inkluderende arena hvor alle, uansett bakgrunn eller erfaring med frivillig arbeid, føler seg velkommen og får innsikt i hvordan de kan bidra til fellesskapet.
 • Tilrettelegge for nye møter: Gjennom aktiviteter som “speed-dating” mellom lag og foreninger, ønsker vi å legge til rette for nye møter og kanskje starten på nye frivillige eventyr.

Arbeidsgruppe

Anne Marie Kollhus, Solveig Hjallen, Hanna Smette, Tor-Even Lysfjord, Linda Sofie Øye, Per Rune Andersen og Magnhild Medgard Skår

Hvordan ideen oppstod

Nesbyen har mer enn 90 ulike aktive lag og foreninger. Anne Marie Kollhus kan lett beskyldes for å være aktiv i alle 90, men det er ikke helt sant. Likevel er hun en veldig aktiv dame som blant annet med i Rotary, Kjerringtorget, spiller instrument, synger og sitter i kommunestyret. Hun har, som flere andre, opplevd at det kan være utfordrende å rekruttere ny medlemmer til frivillig arbeid. Da hun hørte at kommunen hadde begynt å invitere nye innbyggere Nesbyen på velkomstmøter, falt brikkene på plass; Hva med et felles velkomstmøte (festival) for alle, både nye og gamle Nesninger, for å presentere ALLE lag og foreninger i Nesbyen?

Anne Marie la ideen i vår Idébank, og BOiNESBYEN, Nesbyen Kommune, Nesbyen IL, Nesbyen Bibliotek og Nesbyen Frivilligsentral så sin besøkelsestid, og gjorde et uttak nesten med en gang!

Hvordan kan du bidra til Frivilligfestivalen?

 • Presentere din forening eller ditt lag: Er du en del av et lag eller en forening i Nesbyen? Dette er din sjanse til å vise frem deres arbeid, tiltrekke nye medlemmer og dele deres lidenskap med Nesningene!
  Påmelding her
 • Arrangere en aktivitet: Har du en ide til en engasjerende aktivitet som vil glede både store og små? Enten det er en workshop, en sportslig utfordring, eller en kreativ øvelse, vi er åpne for alle forslag som kan gjøre festivalen mer levende.
 • Kunst og kulturelle bidrag: Har du eller din gruppe et kulturelt innslag som kan berike festivalen? Vi ønsker alle former for kreative uttrykk velkommen, fra musikk og dans til billedkunst og teater.
 • Bli en frivillig: Festivalen trenger frivillige til en rekke oppgaver, som å koordinere aktiviteter, assistere med oppsett, og sørge for at alt går som smurt. Din innsats som frivillig er uvurderlig for festivalens suksess.
 • Sponsorat og støtte: Økonomisk støtte, tjenester, eller materialer er essensielle for å realisere festivalen. Din bidrag, stor eller liten, vil gjøre en stor forskjell.
 • Del dine ideer: Har du kreative forslag eller ressurser du ønsker å dele? Vi er alltid på utkikk etter nye og innovative måter å gjøre Frivilligfestivalen enda bedre på.

Vi inviterer alle til å bidra med det de kan – enten det er ideer, tid, ressurser eller kunnskap. Sammen kan vi skape en minneverdig festival som feirer frivillighetens kraft og fellesskapet i Nesbyen.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvordan du kan bidra. Sammen gjør vi Frivilligfestivalen til en realitet!

Magnhild Medgard Skår – Prosjektleder
magnhild.medgard.skar@nesbyen.kommune.no, 977 30 561

Hanna Smette – Påmelding
post@nesbyen.frivilligsentral.no, tlf. 450 61 980.

Anna Kollhus – Nettsider
anna@nesbyen.no, tlf: 41419110

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.