• TURSTIER OG VANDRING I FJELLET

  • TURSTIER OG VANDRING I FJELLET

Turstier og vandring i fjellet

I Nesbyen finner du kilometervis med stier i behagelig høyfjellsterreng. Nedenfor tipser vi deg om de beste fotturene.

Ønsker du snille stier eller tøffe utfordinger? Vi har samlet alle våre turer på Ut.no, med kart og detaljerte turbeskrivelser. Last ned Ut.no-appen på telefonen din for tilgang på digitale kart og turforslag. På Turistkontoret i Nesbyen finner du det gratis papirkartet «Fotruter i Nesbyen» med mer enn 60 turforslag. På Turistkontoret får du også gode turtips, og du får kjøpt turkartene du trenger for å ha oversikt.

Usikker på hva du bør ha med deg på tur eller hvordan du best planlegger ruten? DNT har samlet masse nyttig informasjon om fjellvett på sine nettsider.

God tur!

Tre korte og barnevennlige turer

Linkene nedenfor tar det til nettstedet Ut.no.

En kort og spennende kultursti som starter gjennom museumsområdet, og fortsetter oppover langs Rukkedøla. Staffelier med kunstverk er utstilt langs den 1 km lange stien.

En rundtur som gir deg en liten smak av alt Nesbyen sentrum kan by på. Her er det mye å se underveis. Turen går både på asfalt, grus og traktorveg. Ca. 4 km.

Universelt utformet turveg rundt det idylliske Trytetjern. Perfekt for joggeturen, trilletur med barnevogn eller for rullestolbrukere. Turvegen svinger innom badeplassen og den flott gapahuken i sørenden av vannet. Ca. 1,5 km.

Til topps i Nes

Orienteringsgruppa i Nesbyen IL står bak klippekortet «Til topps i Nes» – med 12 av de flotteste toppturene i kommunen. Med klippekortet kan du samle alle toppene og få en pin som et synlig bevis på din bragd. Alle turene våre er registrert med detaljerte kart og turbeskrivelser på Ut.no.

Klippekortet kan du kjøpe på Turistkontoret i Nesbyen, Norli Bokhandel og Intersport Nesbyen (kr. 100,-).

Disse turene er med i «Til topps i Nes»

Linkene nedenfor tar deg til nettstedet Ut.no.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.