• SYKLING

  • SYKLING

Sykling i Nesbyen

Bratte utfordringer for de erfarne, snille høyfjellsturer for familien

De fleste norske terrengsyklister med sans for utfordrende stier kjenner godt til Østsida i Nesbyen. I 2019 sto stien Den Ravinde ferdig, og den ble omtalt som en av landets beste stier av magasinet Terrengsykkel. I samme område finnes et dusin raske barnålsstier i ulike vanskelighetsgrader.

Men Nesbyen har også snillere alternativer. Trytetrøkket er en morsom nybegynnersti for de minste og er en flott introduksjon til terrengsykling. De nybygde stiene Storetoppstien og Tverrlia-Bøgahaugen er byr på spennende sykling uten store krav til ferdigheter.

På fjellet finner du lange familievennlige rundturer på tilrettelagte sykkelstier – med spektakulær utsikt. Stisyklister med litt mer erfaring kan forsyne seg av milevis med naturlige stier på høyfjellet. Stadig nye stier er under planlegging og Nesbyen har store ambisjoner som terrengsykkeldestinasjon.

To firmaer i Nesbyen tilbyr sykkelguider og shuttling – for at du skal få maksimalt ut av sykkeldagen i Nesbyen. En god oversikt over sykkelstiene i Nesbyen finner du i sykkelkartet nedenfor. Husk å velge sti etter evne og forhold. Ta hensyn til gående og husk all sykling foregår på eget ansvar.

Tjenester og informasjon

Shuttling

Hvis du vil få syklet mange høydemeter er det shuttling som gjelder! Både Any Excuse to Ride og Trailhead Nesbyen har base i Nesbyen, men tilbyr shuttling i hele Hallingdal – hvor både du og sykkelen blir kjørt til toppen. Etter endt tur får du en pust i bakken mens du transporteres til topps igjen. Hvor mange turer klarer du i løpet av en dag?

Any Excuse To Ride

Guiding

Trailhead Nesbyen: Terrengsykkelguider spesialisert på guiding og shuttling i Nesbyens stieldorado. Sertifiserte guider på NMIG nivå 1. Bestill guiding online.

Any Excuse to Ride: Terrengsykkelguiding og instruksjon med base i Nesbyen. Sertifisert guide på NMIG nivå 1. Tilbyr også overnatting.

  • Høyfjellssykling. Foto Lars Storheim

  • Høyfjellssykling. Foto Lars Storheim

Sykkelkart

NB! Kartet er hentet fra Trailguide.net. Bruk denne nettsiden på mobiltelefonen din for å finne frem blant stiene i Nesbyen. 

Enkle sykkelstier

Et utvalg enkle stier. Du finner flere stier på Trailguide.net.

Tursykling

Lengre sykkelturer som kan sykles med en vanlig terrengsykkel og med barn. Turene går stort sett på grusveier og sykkelstier. Les turbeskrivelsene for detaljer.

Flere turforslag

Hallingdalsruta (66 km) er en variert sykkelrute mellom Geilo i vest og Nesbyen i øst. Ta toget fra Nesbyen til Geilo og sykle tilbake. Du følger stort sett lite trafikkerte veier. Gode muligheter for mat, aktiviteter og overnatting underveis.

Garnåsrunden (48 km) er en tung rundtur over Flatdalsåsen, for deg som ikke er redd for høydemeter. Fra dalbunnen klatrer du lange bakker opp til 850 meters høyde. Du følger en god grusveg over åsen før du får en like lang unnabakke i andre enden.

Rundtur via Nes Østmark og Gol (80 km) er en tung tur på grusveger gjennom fjellområdene øst for Nesbyen og Gol. Legg inn en lunsjpause ved den flotte badeplassen ved Buvatnet.

Krevende sykkelruter

Et utvalg krevende stier. Du finner flere stier på Trailguide.net.

Pumptracks

Tren teknikken og trekk på smilebåndet mens du pumper deg over kuler og svinger.

Formålet med en pumptrack er at du skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet. Den største og nyeste pumptracken finner du bak den nybygde Embetsgården i Nesbyen sentrum. Denne ble bygget av nesbyen IL i 2018, blant annet med med midler fra Sparebankstiftelse DNB. I bunnen av stiene på Østsida, ved Protan-fabrikken, finner vi en litt mindre pumptrack fra 2014. Her er det også en liten gressplen og campingbord, med andre ord et fint sted å nyte dagen.

Filmer fra Nesbyen

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.