• STISYKLING

Stisykling i Nesbyen

Bratte utfordringer for de erfarne, snille høyfjellsturer for familien

De fleste norske terrengsyklister med sans for utfordrende stier kjenner godt til Østsida i Nesbyen. I 2019 sto stien Den Ravinde ferdig, og den ble omtalt som en av landets beste stier av magasinet Terrengsykkel. I samme område finnes et dusin raske barnålsstier i ulike vanskelighetsgrader.

Men Nesbyen har også snillere alternativer. Trytetrøkket og Blåbærtrøkket er morsomme nybegynnerstier for de minste og er en flott introduksjon til terrengsykling. Også de nybygde stiene Storetoppstien og Tverrlia-Bøgahaugen er byr på spennende sykling uten store krav til ferdigheter.

På fjellet finner du lange familievennlige rundturer på tilrettelagte sykkelstier – med spektakulær utsikt. Stisyklister med litt mer erfaring kan forsyne seg av milevis med naturlige stier på høyfjellet. Stadig nye stier er under planlegging og Nesbyen har store ambisjoner som terrengsykkeldestinasjon.

To firmaer i Nesbyen tilbyr sykkelguider og shuttling – for at du skal få maksimalt ut av sykkeldagen i Nesbyen. En god oversikt over sykkelstiene i Nesbyen finner du i sykkelkartet nedenfor. Husk å velge sti etter evne og forhold. Ta hensyn til gående og husk all sykling foregår på eget ansvar.

Tjenester og informasjon

Shuttling

Hvis du vil få syklet mange høydemeter er det shuttling som gjelder! Både Any Excuse to Ride og Trailhead Nesbyen har base i Nesbyen, men tilbyr shuttling i hele Hallingdal – hvor både du og sykkelen blir kjørt til toppen. Etter endt tur får du en pust i bakken mens du transporteres til topps igjen. Hvor mange turer klarer du i løpet av en dag?

Guiding

Trailhead Nesbyen: Terrengsykkelguider spesialisert på guiding og shuttling i Nesbyens stieldorado. Sertifiserte guider på NMIG nivå 1. Bestill guiding online.

Any Excuse to Ride: Terrengsykkelguiding og instruksjon med base i Nesbyen. Sertifisert guide på NMIG nivå 1. Tilbyr også overnatting.

Enkle sykkelstier

Et utvalg enkle og middels krevende stier. Du finner flere stier på Trailguide.net.

Krevende sykkelstier

Et utvalg krevende stier. Du finner flere stier på Trailguide.net.

Sykkelkart

NB! Kartet er hentet fra Trailguide.net. Bruk denne nettsiden på mobiltelefonen din for å finne frem blant stiene i Nesbyen. 

  • Proffsyklist Mads «Makken» Haugen på stisykkel i Hallingdal. Foto Lars Storheim / Hallingdal Rides

  • Proffsyklist Mads «Makken» Haugen på stisykkel i Hallingdal. Foto Lars Storheim / Hallingdal Rides

RIDES.no

Rides.no finner du de aller beste stiene i hele Hallingdal.

Med base i Nesbyen har du en stor mengde høykvalitets-stier innen en times kjøretur. Hallingdal Rides er et samarbeidsprosjekt mellom alle Hallingdal-destinasjonene.

  • Pumptracken i Nesbyen sentrum. Foto Lars Storheim / Hallingdal Rides

  • Pumptracken i Nesbyen sentrum. Foto Lars Storheim / Hallingdal Rides

Pumptrack-baner

Utfordre balansen i en av Nesbyens to morsomme pumptrackbaner.

Formålet med en pumptrack er at du skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet. På pumptrack banen blir balansen utfordret, benene blir brukt som drivkraft og så kan man få stor fart når teknikken er helt på plass!

Den største og nyeste pumptracken, med asfaltert dekke, finner du bak den nybygde Embetsgården i Nesbyen sentrum. Denne ble bygget av nesbyen IL i 2018, blant annet med med midler fra Sparebankstiftelse DNB. I bunnen av stiene på Østsida, ved Protan-fabrikken, finner vi en litt mindre pumptrack fra 2014.

  • Tursykling i Nesbyen. Foto Lars Storheim

  • Tursykling i Nesbyen. Foto Lars Storheim

Tursykling i Nesbyen

Turer på grusveier med vanlig terrengsykkel. Les mer om tursykling her.

Filmer fra Nesbyen

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.