fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Stisykling i Nesbyen

Nesbyen er en av landets beste steder for terrengsykling, både for erfarne syklister og nybegynnerne.

Nesbyen er landskjent for fartsfylt stisykling i Østsida.Nesfjellet finner du en av Nord-Europas lengste familievennlige sykkelstier; 17 km lange HallingSpranget. Sjekk ut sykkelkartet vårt, eller les om stiene vi mener du MÅ prøve, enten du er fersk eller erfaren. Om du ikke har syklet så mye sti tidligere, bør du lese nybegynnerguiden vår. Du kan leie sykkel (også elsykkel), booke en skreddersydd sykkeldag med guide eller kjøre runde på runde i shuttlebussene som går daglig om sommeren.

Stiene du prøve

Du har vel en Bucket List? Her er et knippe stier i Nesbyen du trygt kan skrive opp på lista, enten du er fersk eller erfaren stisyklist.

Shuttling og guiding

Shuttling byr på effektiv og lettvint transport til topps – stisyklingens svar på skiheis! Sertifiserte sykkelguider tar deg gjerne med på en skreddersydd sykkeldag til fjells eller i skogen, tilpasset deg og din gruppe!

HallingSpranget

En av Nord-Europas lengste sykkelstier åpner våren 2022, med egen shuttlebuss fra Nesbyen.

Nybegynnerguide til stisykling

Hvilket utstyr trenger du for å prøve stisykling? Er det trygt for barna? Hvilke stier skal du velge?

Sykkelkart

NB! Kartet viser kun et utvalg anbefalte stier. Åpne Trailguide.net for å se alle registrerte stier.

Områder

De mest populære stedene for stisykling i Nesbyen.

Flytstidalen

Rides.no finner du de aller beste stiene i hele Hallingdal.

Hallingdal er kanskje den mest komplette stisykkeldestinasjonen i Norge akkurat nå! Med base i Nesbyen har du en stor mengde høykvalitets-stier innen en times kjøretur. Prøv heisbasert flytsti på Geilo eller i Hemsedal, øv inn triks i terrengparken i Ål, eller kjør runde på runde i stisenteret på Hallingmo i Gol. Flå er under stor utvikling, men kan allerede by på en superfin ferdighetspark på Turufjell. Hallingdalsbygdene står sammen under merkevaren Hallingdal Rides.

Pumptrack-baner

Utfordre balansen i en av Nesbyens to morsomme pumptrackbaner.

Den største og nyeste asfalt-pumptracken fra 2018 finner du i Nesbyen sentrum. I bunnen av stiene på Østsida finner du en liten grus-pumptrack fra 2014. Formålet med en pumptrack er at du skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet. Enjoy!

Tursykling

Her finner du turer på grusveier og enkle stipartier som kan sykles med vanlig terrengsykkel.

Filmer fra Nesbyen

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.