• TRYTETJERN

  • TRYTETJERN

Mye mer enn en badeplass

De siste årene har området rundt det idylliske skogsvannet blitt rustet opp for mange millioner kroner og fått navnet Trytetjern Friluftsport. Trytetjern ligger ca. 10 minutters kjøring fra Nesbyen sentrum. Her er noe av det du finner ved Trytetjern:

Badeplass og sandvolleyballbane

Badetemperaturene i Trytetjern er landskjent gjennom Reiseradioen på P1 – som regel i den varmeste enden av skalaen. I nordenden av vannet finner du sandvolleyballbane, omkledningsrom, sandstrand, badebrygge og en populær vanntrampoline. Toalettene i klubbhuset til skytterklubben like ved kan brukes. Live badetemperatur og mer informasjon finner du under samlesiden bading i Nesbyen.

TryteTrøkket

Den 1,6 km lang sykkelrunden i skogen på østsiden av Trytetjern åpnet sensommeren 2017. Den er laget for å passe syklister i alle aldre og med alle slags ulike sykler. Dette er et flott alternativ for de som synes de bratte «utforstiene» blir for skumle, eller for de som ønsker en underholdende og morsom runde. Svært populær blant de yngste. Stien er alltid åpen og tilgjengelig og selvsagt helt gratis.

Gang- og sykkelsti rundt vannet

Det går en universelt utforma og idyllisk turveg rundt Trytetjern som passer like godt for deg med joggesko som deg med barnevogn eller rullestol. Turvegen går forbi gapahuken, badeplassen og starten på sykkelstien «Trytetråkket».

Gapahuk

I sørenden av vannet finner du en flott gapahuk. Har kan du ta en pust i bakken på vei rundt vannet, eller kanskje du tilbereder middagen i bålgropen?

Fot- og sykkelstier fra Utsikten

Noen hundre meter vest for Trytetjern finner du et flott utsiktspunkt. Her starter et dusin mer eller mindre bratte sykkelstier nedover mot Nesbyen. Les mer om disse på siden om sykling i Nesbyen. Utsikten er også utgangspunkt for flere fine fotruter, f.eks. turen opp til Klevarudnatten.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.