fbpx
  • Trytetjern
    Foto: Ole Øyen

  • Trytetjern
    Foto: Ole Øyen

Trytetjern – en sommerperle

Den fine badeplassen er blant de mest populære i Hallingdal. I tillegg til bading kan man også fiske, gå fotturer eller prøve stisykling i dette flotte friluftsområdet.

Badetemperaturen i Trytetjern akkurat nå

°C
Oppdatert:

Nesbyen er kjent som Norges varmeste plass, og Trytetjern er en av Hallingdals deiligste steder når sola varmer. Ved badeplassen finner du blant annet en langgrunn sandstrand, vanntrampoline, sandvolleyballbane, utegrill, samt kiosk, toalett og utedusj. Med andre ord den perfekte plassen for lange og varme sommerdager med hele familien.

Trytetjern ligger ca. 10 minutters kjøring fra Nesbyen sentrum og er et populært område for alle som elsker å bevege seg ute i naturen. Les videre for å oppdage de mange tur- og terrengsykkelmulighetene i nærheten.

Fotturer

Det går en universelt utformet og idyllisk turveg rundt Trytetjern som passer for alle, enten du vil ta en joggetur eller trille med barnevogn. Turvegen går forbi en koselig gapahuken i sørenden av vannet hvor man kan innta lunsjen hvis det regner eller bare ta en pust i bakken. Ta gjerne en avstikker bortom utsiktspunktet Utsikten.

Trytetjern er også utgangspunkt for den populære turstien opp til Klevarudnatten, samt andre turstier i Østsida.

Sykkelstier

Like ved badeplassen finnes tre sykkelstier i ulike vanskelighetsgrader: Trytetrøkket (lett), Blåbærtrøkket (middels) og Tyttebærtrøkket (krevende). Noen hundre meter vest for Trytetjern, ved Utsikten, finner du noen av de mest populære sykkelstiene på hele Østlandet, blant annet den anerkjente stien Den Ravinde (krevende). Sjekk ut stiene på Trailguide.net eller les mer om stisykling i Nesbyen her.

Hvis du foretrekker å sykle på grusveger kan vi anbefale den 12 km lange rundturen Rundsåsen rundt med utgangspunkt i Trytetjern.

Les også om de andre fine badeplassene i Nesbyen.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.