• Foto: Lars Storheim

 • Foto: Lars Storheim

 • Foto: Lars Storheim

 • Foto: Lars Storheim

Kjøpe eller bygge hytte?

Hallingdals nest største hyttekommune har plass til ennå flere «hyttenesninger».

I Nesbyen kommune finnes det nesten 4000 fritidsboliger av ulike slag. «Hyttenesningene» bidrar til at folketallet i kommunen mangedobler seg i høysesongen, noe som igjen bidrar til mye liv og røre i bygda. Nesbyen har flotte og innbydende fjellområder på begge sider av dalføret. De største fjellområdene befinner seg på vestsiden av dalen og det er her vi finner Nesfjellet Alpin og de største og mest kjente hytteområdene i kommunen.

Det bygges nye hytter i alle deler av Nesbyen, men de hytteområdene som opplever størst vekst er områdene Natten/Tverrlie, Bøgaset, Nystølen, Båtstjernlie, Myking og Lyseren.

Ser dere etter tomt eller nøkkelferdig hytte? Her er noen av prosjektene dere bør undersøke

Natten Alpin

Nesfjellet.

Selskapet Natten Eiendom AS tilbyr flere tomter, leilighetsprosjekter og nøkkelferdige hytter i Nesfjellet, med ski in/out og kort veg til det meste av friluftsaktiviteter. God presentasjon av de ulike prosjektene på hjemmesiden.

Tlf. 901 48 988 (Øivind A. Tandberg)
Hjemmeside
Vis på kart

Nesbyen Fjellgrend

Nesfjellet, ca. 1 km nordvest  for Nesfjellet Golf.

Nesbyen Fjellgrend er et område på 163 mål som skal utvikles med moderne hytter og leiligheter. Solrike tomter 700 moh. Her er umiddelbar nærhet til langrennsløyper, alpinsenter, golfbane (9 hull) og opparbeidede sykkel- og turstier. Det brukes kun lokale, kvalitetsbevisste aktører i utviklingen av Nesbyen Fjellgrend.

Tlf. 482 34 223 (Megler Andreas Høstvik)
Hjemmeside
Vis på kart

Solgrenda

Nesfjellet, rett vest for Nesfjellet Golf.

Solgrenda er et hyggelig lite hyttefelt bestående av cirka 25 planlagte hytter. Hyttene kommer i to versjoner på 85m² og 101m²; begge med åpen stue- og kjøkkenløsning, badstue og isolert bod.

Tlf. 959 21 135 (Jørgen Haraldset)
Hjemmeside
Vis på kart

Nesbyen Fjellandsby

Nøkkelferdige hytter ved Nesfjellet Golf og tomter i Øvre Natten.

Nesbyen Fjellandsby ligger tett på sykkel-, fot- og skiløyper ved Nesfjellet Golfbane. Tomtene i Øvre Natten ligger vestvendt med spektakulær utsikt og en av fjellnorges seneste solnedganger. Ski in/ski out til Nesfjellet Alpinsenter og tilgang til de øverste skiløypene innover fjellet.

Tlf. 481 37 633 (Olav Erik Tandberg)
Hjemmeside

Nes Nordmark Utbyggingslag

Myking, Nes Nordmark

Myking er et av de eldste hytteområdene i Hallingdal, og består av en kombinasjon av gamle støler, samt nye og eldre hytter. Flott utsikt over Mykingsjøen og omkringliggende fjellpartier. Umiddelbar tilgang til et omfattende sti- og løypenett.

Tlf. 906 90 137 (Andre Høva)
Tlf. 907 32 403 (Sigve Hjallen)
Hjemmeside
Vis på kart

Synstevassåsen

Tomter og nøkkelferdige hytter ved Synstevassåsen.

Totalentreprenør Holm Bygg og Maskin AS som sørger for det meste i forbindelse med bygging av nye hytter i Nesfjellet, deriblant opparbeiding av vei, vann/ avløp, strøm i hyttefelt og boligfelt – i tillegg til selve byggingen. Selger også hyttetomter og egne nøkkelferdige hytter ved Synstevassåsen i samarbeid med Endre Bringo og Nesbyen Pukk & Betong.

Tlf. 414 21 056 (Helge Holm)
Hjemmeside
Vis på kart

 • NESBYEN - ÅRETS HYTTEKOMMUNE 2020


  LES MER
 • NESBYEN - ÅRETS HYTTEKOMMUNE 2020


  LES MER

Benytt dyktige lokale håndverkere

 • Bringo Sag og Høvleri selger konstruksjonsvirke og kledning til byggevareutsalg og industrikunder. Driver stort med både saging, høvling og impregnering av tre.
 • Brødrene Rodegård har jobbet med anleggsvirksomhet siden 1962 i fjellregionene og leverer infrastruktur til hyttefelt og hytter i alle varianter. Lang erfaring og solid kompetanse innen alle typer grunnarbeider, sprengning og masseforflytting.
 • Hallingdal Varme & Sanitær AS (del av Comfort-kjeden) leverer det meste innen gass, vann, varme og sanitær.
 • Heilt Bygg AS er medlem av Norgeshus, en av landets største boligbyggere. Den lokale tømrerbedriften bygger alt i fra arkitekt- og egentegnede hus/hytter, til kataloghus fra Norgeshus.
 • Maxbo ferdighytter sparer deg for overraskelser underveis, gir forutsigbare kostnader og gjør deg trygg på at hyttene har svært gode plan- og interiørløsninger.
 • Montér, Norges største byggevarekjede, er Optimeras kjedekonsept for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere.
 • Nes Hus & Hyttebygg AS er et tømrerfirma lokalisert i Nesbyen i Hallingdal. Utfører alt innen tømrerarbeid og har lang erfaring i oppsetting av både hus og hytter. Leverer blant annet «Neshytta».
 • Olaf O. Rukke AS har lange tradisjoner innenfor entreprenørfaget. Leverer mest større bygg, men også boliger og hytter.
 • Protan AS er en viktig produksjonsbedrift i Nesbyen, med ca. 80 ansatte. Protan tilbyr tak og membransystemer i verdensklasse både til store prosjekter og til privatboliger og fritidseiendom.
 • Rørservice Nesbyen AS jobber allsidig innen sanitær, varme og brannsluknings-teknikk.
 • Søbstad Elektroengineering AS har bred kompetanse innenfor prosjektering, installering og rehabilitering av elektriske anlegg.
 • Baus Arkitektur AS i Nesbyen kan hjelpe til med alle type arkitektoppgaver (tidligere Årstiderne Arkitekter AS).

Hvorfor velge hytte i Nesbyen?

Nesbyen er for tiden en av hyttedestinasjonene i Norge i sterkest utvikling. Områdene rundt det familievennlige Nesfjellet Alpinsenter, høyfjellsbanen Nesfjellet Golf og Nystølkroken Kafè opplever for tiden en særdeles sterk vekst og posisjonerer seg som en av landets mest populære hytteområder. Stikkord for suksessen er et meget kompakt aktivitetstilbud, familievennlig turterreng – kombinert med flott beliggende tomter med fantastisk utsikt, og kort avstand til Oslo (rundt 2 timer).

Nesbyen representerer både den historiske og kulturelle delen av Hallingdal. Vårt unike kulturlandskap kan du finne både i sentrum (Gamle Nes, Kunstlandskap Nesbyen og Hallingdal Museum) og på de mange idylliske stølene på høyfjellet. Nesbyen har et tørt innenlandsklima med snøsikre vintre og varme somre. Nesbyen innehar Norges offisielle varmerekord på 35,6o målt i 1970.

Aktiviteter

Det skjer mye i Nesbyen, med varierte arrangementer hele året. Aktivitetstilbudet er rikt både sommer og vinter. Det er kort reisevei både til Langedrag NaturparkBjørneparkenTropicana og Dagali Rafting.

Familievennlige stier, stisykling og høyfjellsgolf

På fjellet i Nesbyen finner man både et godt velutviklet turstinett og vakker urørt natur. Kommunen har usedvanlig gode fiskemuligheter i utallige fjellvann. Fra fjelltoppene har man utsikt til de mange av de store fjellområdene i Sør-Norge; bl.a. Hallingskarvet, Reineskarvet, Ålingsfjella og Hemsedalsfjella, Skogshorn, Hardangervidda/Hardangerjøkulen, Jotunheimen, Gaustadtoppen og deler av Rondane.

Nesbyen har også fått mye omtale og skryt for sine muligheter for sti-og utforsykling og blir stadig nevnt når det kommer rangeringer over Norges beste sykkelsteder.

Golfbanen Nesfjellet Golf har rykte på seg som en av Norges beste høyfjells-golfbaner.

Mer enn 450 km langrennsløyper og alpinanlegg

I høysesongen tilbyr Nesbyen mer enn 450 km velpreparerte langrennsløyper og har et løypenettverk som er tilkoblet hele Hallingdal (se www.skisporet.no/nesbyen). Ved Nystølkroken Kafè starter Den Gule Runden, kåret til en av norges flotteste skiløyper. Her finnes også en liten skiheis, perfekt for de aller minste.

Nesfjellet Alpinsenter frister med familievennlige løyper, 5 heiser og 13 nedfarter, godt tilrettelagt barneområde og utleie av alpintutstyr, skiskole og lekker mat i den flotte skistua.

Turister på Myking i Nes Nordmark

Lange og stolte tradisjoner for fjellturisme

Utover på 1900-talet vokste etter hvert noen av stølslagene frem som populære hytteområder. De første turistene var stort sett velstående byfolk som leide jaktmarker av nesningsbøndene. Det er verdt å nevne at kjente navn som Fridtjof Nansen og selveste Kong Haakon VII har vært jaktturister i Nes.

Turisttrafikken til Nes økte imidlertid kraftig med åpningen av Bergensbanen gjennom Hallingdal på begynnelsen av 1900-tallet. Fjellvandring, stølsbesøk og skiturer var nå populære fritidssysler blant byfolk, og spesielt fjellområdene rundt Mykingstølene i Nes utpekte seg etter hvert som et ettertraktet reisemål. Allerede i 1885 åpnet her en av Hallingdals første turiststuer.

Etter flere års jevn byggeaktivitet ble Mykingområdet på 1960-tallet regnet som Norges største hytteområde. Myking hadde på dette tidspunktet til og med eget postkontor med eget postnummer (3543 Nesbyen) og egen telefonsentral, i tillegg til kafe, turistinformasjon to kolonialer, overnattingsbedrifter og egen bussrute. Med den stigende interessen kom også flere fjellstuer og høyfjellshotell til Mykingområdet. Her iblant Fagerhøy Fjellstue, Venehallet Høyfjellsseter, Myking Fjellstue og Ranten Hotell. På slutten av 1980-tallet hadde Fagerhøy Fjellstue nesten 25 000 gjestedøgn på et år, noe som den gang var norgesrekord for fjellstuer. I dag blir det fortsatt satset friskt i området, som har en av Hallingdals lengste tradisjoner for fjellturisme.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.