fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Nesbyen årets hyttekommune

Norsk Hyttelag tildelte prisen for 2020 til Nesbyen i Hallingdal.

Ordfører Tore Haraldset mottar et maleri av generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag.

Følgende skriver Norsk hyttelag på sine nettsider:

Prisen ble delt ut på et arrangement i Nesfjellet lørdag 5. september, og de mange fremmøtte fikk se en glad og rørt ordfører Tore Haraldset ta mot prisen.

– Årets hyttekommune er en prestisjetung utmerkelse og i2020 går hederen til Nesbyen i Hallingdal, en kommune som gjennom flere år har vist at de ønsker å være en attraktiv kommune for hyttefolket, sier generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag.
– Det er ekstra imponerende at kommunen får denne prisen samtidig som de innfører eiendomsskatt på fritidsbolig. Det må bety at kommunen har gjort veldig mye riktig de siste årene, sier Bringsvor.

Glad ordfører

– Vi synes det er veldig gjevt å få denne prisen, sier ordfører Tore Haraldset. – Vi synes også vi har fortjent den! legger han til og høster både applaus og latter. – Det ligger mye arbeid fra mange ulike aktører bak en slik utmerkelse, og vi er glade for at dere i Norsk Hyttelag ser den jobben vi gjør og forstår de utfordringene vi stor overfor.

En attraktiv hyttekommune

Gjennom prosjekter som «Nesfjella til sentrum», «Norges flotteste sykkelopplevelse» og «Friluftsport Trytetjern» har kommunen tydelig vist at de ønsker å være en attraktiv hyttekommune. Hyttenesningen har tilgang til et bredt aktivitetstilbud hele året, med alpinanlegg, langrennsløyper, golfbane og et raskt voksende nett av sykkelstier. At stadig flere nye hytteeiere velger Nesbyen, er også en bekreftelse på dette.

Fornuftig fortetting

Like imponerende er det at kommunen har greid å vokse såpass raskt, uten at voksesmertene har ført til misnøye og konflikter. – Fortettingen har stort sett skjedd rundt golfbane og alpinanlegg og langs allerede etablerte veier, slik at nye fritidsboliger i liten grad har ødelagt for eksisterende fritidsbebyggelse, forklarer Bringsvor. – Selv om enkelte hytteeiere sikkert synes antall hytter øker for raskt, opplever de fleste at dette mer enn oppveies av bedre alpintilbud, utbygging av golfbane, nye sykkelstier og bedre skiløyper.

Til tross for at Nesbyen har vokst med mer enn 500 hytter de siste årene, er fjellet i praksis helt uberørt av veksten. – Det at Nesbyen har greid en slik vekst uten å ødelegge «fjellet», er en av hovedgrunnene til at kommunen nå blir kåret til Årets hyttekommune, sier Bringsvor. – Nå får vi håpe at Nesbyen greier å være like kloke og fornuftige når de skal innføre eiendomsskatt, slik at det også kan skje uten konflikt.

Ikke glemme sjela si

Som et håndfast symbol på utmerkelsen fikk ordføreren et trykk av kunstneren Kristian Finborud med tittelen «Småkarer». – Bildet er en vennlig oppfordring til å huske hvor man kommer fra og ikke glemme sjela si midt oppe i all denne veksten, forklarer Bringsvor.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.