fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

10 høstaktiviteter

Skal du tilbringe tid i Nesbyen i høst og har lyst å prøve noe nytt? Her gir vi deg 10 forslag til hva du kan fylle dagene med.

Markens Grøde

Lørdag 2. oktober får du en skikkelig smak av høsten på Hallingdal Museum. Smaksopplevelser, utstillinger, kafè og landhandel. Her er det spennende aktiviteter for store og små.

Sykle Nesfjellet Rundt – med lunsj på veien!

Denne sykkelturen på ca 13 km følger både sykkelstier og grusveger mellom ulike hyttefelt på Nesfjellet. Rundturen passer for alle som kan sykle, selv om et par seksjoner er litt bratte (her kan de minste trille sykkelen). Vi anbefaler å legge inn en lunsjpause på Nystølkroken Kafé (helger kl 10-17, høstferien hver dag: kl 10-19) eller kaféen hos Nesfjellet Golf (1. – 10. okt: åpen hver dag kl 10-17).

Intimkonsert med Asle Beck

Nystølkroken Kafé på Nesfjellet inviterer til intimkonsert med Asle Beck lørdag 9. oktober. Siden gjennombruddet i 2008 med platen «Tanker fra i går», har Beck blitt en populær og etterspurt artist, kjent for bl.a. Skur 55, Varme Vinder, Finnmark og Grünerløkka. Herlige popviser med norske tekster. Book billett her.

Lag trollkrem til dessert

Høsten er tiden for fårikål, frikassé og viltmiddag. Hva med trollkrem til dessert? Tyttebæra er alt moden, men noen mener man helst bør plukke den etter første frostnatt. Dette velger du selv.

Følgende piskes sammen for hånd eller med kjøkkenmaskin:

  • 5 dl tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 stk eggehvite
  • 1 ts vaniljesukker

Galleri Nystugu

Sentralt i Gamle Nes finner du koselige Galleri Nystugu, som holder åpent hver lørdag t.o.m 9/10 fra kl 12 – 16. Hva med en tur på galleriet kombinert med stien Kunstlandskap Nesbyen som går forbi?

Seterdag på Langedrag

Hver søndag i september og de to første i oktober kan du være med på Seterdag! Prøv deg som budeie – gå med kløvhest og geiter til seters, lag kullstifter, mjølkekaker og einerlåg. Lær å lage ost og hør på seterhistorier.

Langedrag Naturpark er holder åpent året rundt. 30 minutter unna Nesbyen sentrum kan familien oppleve sjeldne møter mellom ville dyr og mennesker. Potensielle minner for resten av livet.

Motbakkeløpet «Bringenatten opp»

Søndag 17. oktober kan du teste kondisen i bakkene opp til utsiktstoppen Bringenatten. Den 4,2 km lange løypa har 540 høydemeters stigning. Du trenger absolutt ikke konkurrere mot de sprekeste; her er deltagerglede varmt velkomment og de fleste deltagerne av løpet deltar i «mosjonist-klassen». Les med på Facebooksiden til Nesbyen IL.

Historiske kulturstier

Nes Historielag har skiltet noen av de eldste ferdselsårer i bygda og satt opp informasjonstavler om hendelser og lokalhistorie, blant annet Drifteslepa, Postvegen til Gardnos og Gamlevegen til Espeset. Den enkleste historiske vandreturen går gatelangs gjennom i Gamle Nes. Sistnevnte tur blir ekstra interessant dersom du har med deg brosjyren om Nesbyen Historiske Opplevelser. Brosjyren finner du på Turistkontoret eller du kan last den ned her.

Høstgolf

Nesbyen Golfbane ligger vakkert til i fjellandskapet. Når rødfargene river i lyngen og sola skinner er det spesielt fint på høyfjellsbanen. Ta med deg noen du liker og skap flotte høstminner over en runde golf. Avslutt gjerne med lunsj på Golfkafeén (1. – 10. okt: åpen hver dag kl 10-17).

Telttur

Tenk å legge seg til disse fargene i lyngen! Så lenge du har godt nok utstyr tar teltsesongen aldri slutt. Pakk for kalde netter og varmere dager.

Nesbyen har masse flott natur, blanke fjellvann og utsiktspunkter som egner seg godt for en natt ute. Se våre forslag til fjellturer om du trenger tips til steder å ta med teltet

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.