fbpx

10 grunner til å besøke Nesbyen i sommer

Gjør deg klar til å skape minner som varer i sommer!

På jakt etter ting å gjøre i Nesbyen? Nedenfor finner du forslag til hvordan du kan fylle deilige sommerdager med spennende aktiviteter. Trenger dere et sted å bo? På Nesbyenbooking.no finner du overnattinger i mange ulike størrelser og prisklasser.

Familievennlig fjellparadis

De snille fjellene i Nesbyen er som skapt for turglade barnefamilier. Her kan selv de med korte vei komme seg til høye topper!

En favoritt blant barnefamilier er toppturen til Kvasshovda (bildet over), en fin liten topp med nydelig utsikt over hele Nesfjellet! Her får man masse turglede uten å slite seg ut! Spreke barn kan til og med sette seg mål om å bestige Nesbyens aller høyeste topp, HallingnattenHer finner du mange flere turforslag.

Tett på dyrene

Langedrag er en av Norges mest populære familieparker, med god grunn. Naturparken er et fantastisk reisemål for alle som er interessert i natur og dyreliv.

Her kan du komme tett på ville dyr, som elg, snørev, gaupe, og reinsdyr i deres naturlige omgivelser. Parken tilbyr også en rekke aktiviteter og opplevelser, inkludert dyrepass, fjøsstell, rideturer og egen klatrepark. Les mer om Langedrag Naturpark her.

Opplev Nesbyen på to hjul – terrengsykling for alle nivåer

Finn flyten i Nord-Europas lengste familievennlige sykkelsti, en tur dere sent vil glemme!

Spenning, mestring og sykkelglede! Nesbyen, og Hallingdal forøvrig, er en av landets beste steder for terrengsykling og godt tilrettelagt for helt ferske sykkelfamilier. Nesbyen kan blant annet friste med den fantastiske HallingSpranget, en av Nord-Europas lengste familievennlige sykkelstier. Sykler kan leies i Nesbyen sentrum. Book gjerne en sertifisert sykkelguide for en skreddersydd opplevelse eller prøv en dag med shuttling i Østsida. For deg som aldri har prøvd stisykling før og er litt usikker, så har vi laget en nybegynnerguide. Les alt om stisykling i Nesbyen her.

Spektakulær juving i Rukkedøla

Er du glad i vann og spenning? Bli med på en spennende klatretur gjennom de ville og spektakulære juvene i Rukkedøla.

Dette naturområdet er kun tilgjengelig med klatreutstyr, og er derfor en helt unik opplevelse for eventyrlystne sjeler. Juving passer for alle fra 14 år og oppover, og byr på hopping, klatring, rappellering og naturlige sklier. Dere vil bli guidet av dyktige og erfarne instruktører som sørger for at dere er trygge gjennom hele turen, fra start til slutt. Les mer om juving her og gjør deg klar for en uforglemmelig dag med adrenalin og moro!

Verdensrommet på nært hold!

Gardnoskrateret er et av verdens lettest tilgjengelige meteorittkratere og en av de mest unike attraksjonene i Nesbyen og omegn.

Meteorittparken Gardnos ligger midt i et enormt krater som ble dannet da en meteoritt traff jorden for millioner av år siden. Guidede turer tilbys hver hele time gjennom hele sommeren, og gir en spennende og tilpasset opplevelse for både små og store. Du vil lære om kraterets historie og interessante fakta om verdensrommet, geologi og naturen i nærområdet. Etter omvisningen får barna muligheten til å bli utnevnt til Junior-geologer med et eget diplom.

Reis tilbake i tid

Hver onsdag i sommerferien er det aktivitetsdag på museet, med yrende liv, fortellerteater og mye moro for både store og små.

Ved Hallingdal Museum i Nesbyen kan du lære om Hallingdal-regionens historie, kultur og tradisjoner. Museet har også flere spennende utstillinger, inkludert en ny fotoutstilling om hytteliv, en stor utstilling om barns liv i Hallingdal, samt en egen krigsutstilling. Les mer om Hallingdal Museum her.

Bilde av jente på hest

Hopp i salen og opplev Hallingdal fra hesteryggen!

Vil du ri på hest? Opplevelsen av å sveve over høyfjellsstier på hesteryggen er helt rå!

Langedrag Naturpark gir barna en mulighet til å prøve en enkel ridetur i trygge omgivelser innenfor parkens område. For de som ønsker å utforske fjellene, tilbys lengre turer og kurs for ryttere på alle nivåer.

Ved Buvasstølan, vakkert beliggende ca. 30 minutter fra Nesbyen, har du muligheten til å oppleve høyfjellet og den fantastiske utsikten fra hesteryggen. I hele sommer tilbyr Vassfaret Turridning guidede rideturer. Du trenger ikke ha erfaring fra før for å delta.

Ett lite stykke Syden i Hallingdal

Når sola steker på Norges varmeste sted, så er det ett sted du bør reise.

Få andre steder i dalen kan måle seg med Trytetjern i Nesbyen når gradestokken viser at det er høysommer. Her finner du vanntrampoline, sandstrand, sandvolleyballbane, kiosk, dusj og toalett, samt områdets varmeste badevann. Med andre ord, alt du trenger for å få Syden-følelsen midt i innlands-Norge! Pakk strandhåndkle, badeshorts og vannmelon i sekken og reis til Trytetjern.

Swing deg i fjellheimen

Opplev en av Norges beste høyfjells-golfbaner med 9 hull.

Banen er ikke bare tilrettelagt for golfentusiaster, men også for de som ønsker å prøve denne fantastiske sporten for første gang, med driving range og 2 øvingsgreener. Utstyret du trenger kan leies på stedet. Etter en herlig golfrunde kan du nyte et smakfullt måltid på Golfkaféen, som serverer deilig, hjemmelaget mat. For de som vil prøve andre aktiviteter, er det kort vei fra banen til badevann og et utall av fot- og sykkelturer.

Hallingdal – en dal av muligheter

Nesbyen er et ideelt utgangspunkt for å oppleve det beste Hallingdal har å by på. Du kan få nærkontakt med bjørnene i Flå, sveve nedover zipline fra toppen av Geilo, nyte Tropicana Badeland på en regnværsdag eller finne din indre Tarzan i en av de spektakulære klatreparkene i Hemsedal, Ål eller Geilo. Mulighetene er mange – her er flere spennende opplevelser som venter i Hallingdal.

Se sommerfilmen vår

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.