fbpx
 • Ridetur på Vardefjell med Vassfaret Turridning.
  Foto: Lars Storheim

 • Ridetur på Vardefjell med Vassfaret Turridning.
  Foto: Lars Storheim

Hesteridning i Nesbyen

Lyst å ri på hest?

I Nesbyen kan du bli med på korte eller lengre rideturer, enten du er helt fersk på hesteryggen eller en erfaren rytter.

Rideturer i høyfjellet med Vassfaret Turridning

Opplev høyfjellet fra hesteryggen, kun 30 minutters kjøretur fra Nesbyen. Vassfaret Turridning tilbyr både 2- og 4-timersturer, samt 1-timers leieturer for barn hele sommeren.
For hvem? Ingen tidligere erfaring er nødvendig for å delta. Turene går i rolig tempo. Ingen nedre aldersgrense, men rytteren må kunne holde balansen på hesteryggen. På 2- og 4-timersturene må rytteren kunne leie hesten et lite stykke. Vektgrensen på alle turer er 90 kg.

Alle deltagerne får tildelt ridehjelm og hver sin snille islandshest. Vi rir rolig på rekke innover det flotte fjellandsskapet rundt Buvasstølan. 4-timersturen går helt til toppen av Vardefjell, med en fantastisk panoramautsikt i alle retninger. Anbefales! Underveis tar vi en liten pause så både hester og ryttere får hvilt litt. 2-timersturen er en litt kortere runde på veger og stier.

Book 4-timerstur her

Book 2-timerstur her

Etter en innholdsrik dag i fjellet, hva er vel bedre enn å slappe av ved Engene Fjellstue med nystekte sveler og en kopp varm kaffe? Engene Fjellstue har åpen kafé og tilbyr overnatting.

Med 24 sengeplasser fordelt på seks rom med to senger og tre rom med fire senger, tilbyr fjellstua et koselig og praktisk bosted for eventyrere. Gjestene har tilgang til et fullt utstyrt kjøkken, en innbydende spisestue, og en stue hvor man kan slappe av etter en dag ute i det fri. Det er den perfekte måten å forlenge ditt eventyr i Vassfaret, enten du søker stillheten i naturen eller ønsker flere dager med ridning.

Viktig informasjon: Vær oppmerksom på at man må dele hytten og bad med andre gjester. Du vil imidlertid alltid få soverom sammen med de du booker med, og trenger ikke dele soverom med fremmede.

Buvatn Brygge ligger et stainkast unna fjellstua med:

 • Utlån av robåter og kano (redningsvester i utedo)
 • Sandstrand med HC rampe
 • Platting
 • Flere piknikbord
 • Griller
 • Bålplass
 • Utedo

Fjellstua kan kun bestilles i forbindelse med booking av rideturer med Vassfaret Turridning

For de aller yngste, og de i familien som foretrekker å ha beina godt plantet på bakken, tilbyr Vassfaret Turridning leieturer med hest. Disse turene er skreddersydd for alle aldre og nivåer, og varer omtrent en time. Det er en fantastisk måte for hele familien å komme nærmere naturen og våre vennlige islandshester, under trygge og kontrollerte forhold.

Book leietur her 

Sesongen i Vassfaret varer fra 22. juni til 11. august, men har du lyst til å ri ellers i året når du er i nærheten av Nesbyen, er det mulig å gjøre fra stallen i Haugaplassvegen 155. Herfra kan du også bli med på alt fra rideskole, timesturer, dagsturer og leieturer.

Bookinger gjøres på Nesbyenbooking.no. Ved spørsmål, ring 976 01 099 eller send epost til vf.ridning@gmail.com. Se også  Facebooksiden til Vassfaret Turridning.

Sesong

Fra 22. juni til 11. august 2024

Hesteridning på Langedrag

Langedrag tilbyr et bredt utvalg av hesteaktiviteter hele året, inkludert rideturer i fjellet, rideundervisning, voltige og mer.

Det arrangeres ridekurs for alle nivåer gjennom hele skoleåret, samt rideleir i skolens ferier. Alle med funksjonsnedsettelse er hjertelig velkomne. Barn under 12 år må leies av voksne på våre 1 timers turer, mens videregående ryttere under 12 år kan ta kontakt for individuell vurdering. Vi har en vektgrense på 100 kg for å ri på hestene våre, og det kreves normal fysikk og mot til å ri på fjellstier. Turene våre er egnet for alle aldre og ferdighetsnivåer.

For mer informasjon, se Langedrags nettside eller ta kontakt for forslag og priser.

I vinterhalvåret tilbys snørekjøring og kanefart.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.