Badeplasser i Nesbyen

Her er forslag til fine steder å kjøle seg ned på i Nesbyen, Norges varmeste sted (rekorden ble satt i juni 1970 med 35,6°C).

Føssan

De naturlige vannskliene og kulpene i elva Rukkedøla er populære på varme dager. Vær veldig forsiktig med hopping fra klippene – det er grunt mange steder! Her finner du Føssan.

Elveparken

Midt i Gamle Nes, et steinkast fra Turistkontoret, finner du Elveparken. Her kan du dyppe tærne i elva og barna kan plaske i vannet. Parken er også et fint sted for en piknik eller for å slikke sol. Her finner du Elveparken.

Fjellvann

På fjellet kan du velge og vrake i idylliske fjellvann. På Nesfjellet kan vi anbefale Lislesettjern, eller Midtre Båtstjern. I Nes Nordmark er de store vannene Skålsrudvatnet, Mykingsjøen og Buvatn fine på varme dager. I Nes Østmark er Buvatnet brygge (bildet) en perle av en badeplass.

Hallingdalselva

Ved Nor-Kro på Bromma er det en fin badeplass ved Hallingdalselva. Her er elva bred og vannet er rolig. Også Sutøya Feriepark og Liodden Camping har fine steder for en dukkert i Hallingdalselva. Hallingdalelva, særlig mellom Sutøya og Liodden, egner seg godt for Stand Up Paddling, som du kan leie i Nesbyen.