fbpx
  • Badeplassen ved Buvatn.
    Foto: Ole Øyen

  • Badeplassen ved Buvatn.
    Foto: Ole Øyen

Bading i Nesbyen

En avkjølende dukkert

Fine steder å kjøle seg ned på når det er varmt i Nesbyen. Og det er det ofte på Norges varmeste sted (1970: 35,6°C).

Føssan

De naturlige vannskliene og kulpene ved Føssan i elva Rukkedøla, er et naturlig badeland på varme dager. Ikke like varmt som i Trytetjern – men elva er en morsomt badeplass for de som liker frisk spenning. Vær veldig forsiktig med hopping fra klippene – det er grunt mange steder!

Fjellvann

På fjellet kan du velge og vrake i idylliske fjellvann. På Nesfjellet kan vi anbefale Lislesettjern, eller Midtre Båtstjern. I Nes Nordmark er de store vannene Skålsrudvatnet (bildet), Mykingsjøen og Buvatn fine på varme dager. I Nes Østmark er Buvatnet brygge en perle av en badeplass.

Elveparken

Midt i Gamle Nes, et steinkast fra Turistkontoret, finner du Elveparken, en flott liten badeplass som passer ypperlig for de minste. Parken er også et fint sted for en piknik eller for å slikke sol.

Hallingdalselva

Ved Nor-Kro på Bromma er det en fin badeplass ved Hallingdalselva. Her er elva bred og vannet er rolig. Også Sutøya Feriepark og Liodden Camping har fine steder for en dukkert i Hallingdalselva. Hallingdalelva, særlig mellom Sutøya og Liodden, egner seg godt for Stand Up Paddling, som du kan leie i Nesbyen.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.