Foto: HallingSpranget / Lars Storheim

  • Foto: HallingSpranget / Lars Storheim

HallingSpranget

Våren 2022 åpner en av Nord-Europas lengste stier av sitt slag i Nesbyen.

Den spektakulære stien har vært under bygging i et par år allerede, og åpningen nærmer seg. De 17 kilometerne gjør stien til en av de lengste maskinbygde sykkelstiene av denne typen i Europa. Turen vil starte ved Syningen på Nesfjellet, 1150 moh meter over havet, og gå helt ned til Nesbyen sentrum, 170 meter over havet. Med blå gradering (middels krevende), er dette er sti de fleste syklister mestrer, samtidig som den blir morsom også for erfarne syklister. Stiftelsen HallingSpranget står bak stien og Trailhead Nesbyen står for byggingen.

Om stien

Den øverste kilometerne av stien ligger på snaufjellet og byr på spektakulær utsikt i alle himmelretninger. Stien slynger seg deretter nedover forbi myrer og luftige utsiktspunkter, gjennom mørk og mystisk gammelskog, åpen furuskog og fjellrygger kledd i reinmose. Stien passerer den gamle hoppbakken «Storetoppen» og ender ved på Nesbyen idrettshall uten å måtte krysse Rykkedalsvegen. Flere flotte pausesteder med sittebenker innbyr til en pust i bakken – det vil de aller fleste sette pris på på denne turen. Stien vil tilgjengeliggjøre et nærmest urørt, fantastisk turområde i Nesbyen.

Stien kommer i direkte forlengelse av det familietilbudet for sykkel og tur, som nå bygges mellom Nystølen, Bøgaset og Tverrlia/Natten, og vil fremstå som en ny nasjonal attraksjon for Nesbyen og Hallingdal.

Shuttle

HallingSpranget vil frakte folk og sykler til topps med en egen minibuss. Denne vil gå alle helger, daglig i sommerferien, samt i høstferien på faste tidspunkt, fra Nesbyen sentrum og til Syningen, Bøgaset eller Nystølen.

For mer informasjon, bilder og status, se www.hallingspranget.no.

E-post: post@hallingspranget.no

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.