fbpx

Foto: HallingSpranget / Lars Storheim

  • Foto: HallingSpranget / Lars Storheim

HallingSpranget

Våren 2022 åpner en av Nord-Europas lengste stier av sitt slag i Nesbyen.

Offisiell åpning i juni 2022! 

Den maskinbygde tur- og sykkelstien er blant Europas lengste, og byr på en spektakulær reise hele veien fra høyfjellet og ned til dalbunnen. Turen starter med litt tråkking før du står 1100 meter over havet. 17 km og 900 høydemeter unnabakke på sykkelsetet skal ikke undervurderes, spesielt dersom du har med barn. Turen krever utholdenhet, gode bremser og grunnleggende sykkelferdigheter. Terrengsykkel med dempegaffel og gode bremser anbefales. Fulldemper er ikke nødvendig. Er dere usikre på egne ferdigheter, anbefaler vi å teste Blåbærtrøkket eller Storetoppstien (nedre del av HallingSpranget) først.

Stien har en rekke pausesteder med sittegrupper underveis. Bruk disse! Ta tiden til hjelp, husk matpakke og nyt utsikten. HallingSpranget er en minneverdig tur, også for erfarne syklister.

OM STIEN

Stien består av lett doserte svinger på kompakt underlag av grus. Det er et par stigninger i øvre del av stien, deriblant 50 høydemeter helt i starten opp til høyeste punkt. Ikke mist motet her! I all hovedsak går stien nedover (totalt 900 høydemeter) og du kan for det meste av tiden kun konsentrere deg om å avpasse farten og nyte svingene. Med blå gradering (middels krevende), er dette er sti de fleste syklister mestrer, samtidig som den er morsom også for mer erfarne syklister. Stiftelsen HallingSpranget står bak stien og Trailhead Nesbyen har stått for byggingen.

OM LANDSKAPET

Den øverste kilometerne av stien ligger på snaufjellet og byr på spektakulær utsikt i alle himmelretninger. Stien slynger seg deretter gjennom et spektakulært landskap, forbi myrer og luftige utsiktspunkter, gjennom mørk og mystisk gammelskog, åpen furuskog og fjellrygger kledd i reinmose. Stien tilgjengeliggjør et nærmest urørt turområde i Nesbyen. Det er flere flotte pausesteder med sittebenker innbyr til en pust i bakken – det vil de aller fleste sette pris på på denne turen. 

SHUTTLE, GUIDE OG PARKERING

Stien starter øverst i hyttefeltet Natten på Nesfjellet. HallingSpranget vil frakte folk og sykler til topps med en egen minibuss kalt «Fjellinken». Denne vil gå alle helger, daglig i sommerferien, samt i høstferien på faste tidspunkt, fra Nesbyen sentrum og til HallingSpranget, Bøgaset eller Nystølen. BOOKING KOMMER! Taxi til starten av stien er også en mulighet.

Ønsker du guide eller teknikkopplæring, kontakt Any Excuse to Ride eller Trailhead Nesbyen. Les mer her.

For deg som er sprek, eller har elsykkel, er det mulig å sykle fra helt Nesbyen sentrum til toppen av stien ved å følge denne ruten.

Dersom du vil parkere egen bil for å sykle, så finnes det en liten parkeringslomme nær starten av stien (Google Maps-link), men denne har svært begrenset kapasitet. Parkeringsplassen ved Nesfjellet Golf har god plass, sykkelvask, lading for elsykler og servicestasjon. Herfra er det noen hundre høydemeter stigning opp til starten av stien. Se vår oversikt over syklistvennlige parkeringsplasser i Nesbyen.

  • Foto: Lars Storheim

Stisykling i Nesbyen

Her finner du alt du trenger å vite for å oppleve stiene våre fra sykkelsetet.

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.