fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

10 tips til vinteraktiviteter

Skal du tilbringe tid i Nesbyen i vinter og har lyst å prøve noe nytt? Her gir vi deg 10 forslag til hva du kan fylle dagene med.

Kjør hundespann

Nyt vinterlandskapet som flyr forbi, mens du styrer eller sitter godt i sleden bak et viltert hundespann. Hundene ved Langedrag Naturpark elsker å dra! Les mer.

Finn frem akebrettet

Aking er en gammel vinterklassiker som havner litt i skyggen av andre vinteraktiviteter. Men gøy er det fortsatt! Det lille tau-trekket ved Nystølkroken Kafe fungerer ypperlig til formålet. Les mer.

Tenn et bål

Vinteren er båltid! Kontrasten mellom den bitende kulden i lufta og den glødende varmen fra bålet er magisk. Ta med deg noen tørre kubber i sekken og invitér til en varm og koselig pause fra skituren. Slik får du fyr på vinterbålet.

Vinterbesøk på Langedrag

Dyrene på Langedrag Naturpark gleder seg til besøk, året rundt. 30 minutter unna Nesbyen sentrum kan familien oppleve sjeldne møter mellom ville dyr og mennesker. Potensielle minner for resten av livet. Les mer.

Trugetur

Med truger kan du gå din helt egen vei og frihetsfølelsen er enorm. Hva med måneskinnstur med hodelykt og truger? Du får god bæring i løs snø og godt grep på skare og is. Les mer.

Utforsk Gamle Nes

Oppleve den vakreste og eldste bebyggelsen i bygda. Fotturen Nesbyen rundt (4 km) går gjennom «Gamle Nes» og er minst like fin vinterstid som på sommeren. Les mer.

Isfiske

For fiskeentusiaster som ikke er redd for å fryse litt, varer fiskesesongen hele året. I Nes Nordmark, Nedre Tunhovdfjorden og Thoenmarka- og Vassfarsameiget kan du kjøpe fiskekort også i vintermånedene. Les mer.

Nesfjellet Alpin

Med Skandinavias ypperste stolheis, samt 14 nedfarter og totalt 6 heiser, er Nesfjellet Alpin i ferd med å bli en av de lille store alpindestinasjonene i Norge. Les mer.

Telttur

Snø på teltduken, stjerneklar himmel og stillhet – å sove ute vinterstid kan være en magisk opplevelse. Ei natt i telt i vinterhalvåret setter noen krav til både utstyr (først og fremst en varm sovepose og et tykt liggerunderlag) og kunnskap, men belønningen kan være stor.

Langrenn

I Nesbyen finner du milevis av preparerte langrennsløyper for store og små. Det er fint lite som slår utsikten fra høyfjellet i Nesbyen en vakker vinterdag. Husk hodelykt tidlig i sesongen, så slipper du å haste hjem til hytta straks dagslyset takker for seg. Les mer.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.