• Foto: Nikolai Jelstrup

  • Foto: Nikolai Jelstrup

10 tips til vinteraktiviteter

Skal du tilbringe tid i Nesbyen i vinter og har lyst å prøve noe nytt? Her gir vi deg 10 forslag til hva du kan fylle dagene med.

1. Kjør hundespann

Nyt vinterlandskapet som flyr forbi, mens du sitter godt i sleden bak et viltert hundespann. Hundene ved Langedrag Naturpark elsker å dra! En fantastisk vinteropplevelse som bør oppleves minst én gang i livet.

Foto: Langedrag Naturpark

2. Tenn et bål

Vinteren er båltid! Kontrasten mellom den bitende kulden i lufta og den glødende varmen fra bålet er magisk. Ta med deg noen tørre kubber i sekken og inviter til en varm og koselig pause fra skituren. Marshmallows, pølser og pinnebrød er enkel mat som du raskt varmer over flammene. Slik får du fyr på vinterbålet.

Foto: Lars Storheim

3. Trugetur

Med truger kan du gå din helt egen vei og frihetsfølelsen er enorm. Hva med måneskinnstur med hodelykt og truger? PS: Truger trenger ingen smøring og tar nesten ikke plass i bilen. De kommer ofte med ståltagger som biter godt ved isete forhold.

Foto: Lars Storheim

4. Ispilking

For de som liker fisk og ikke er redd for å fryse litt, varer fiskesesongen hele året. Ispilking er spesielt populært i Nedre Tunhovdfjorden og Buvatnet.

Foto: Canva

5. Telttur

Snø under teltduken, stjerneklar himmel og stillhet – å sove i telt om vinteren kan være en magisk opplevelse. Ei natt i telt i vinterhalvåret setter noen krav til både utstyr (først og fremst en varm sovepose og et tykt liggerunderlag) og kunnskap, men belønningen kan være stor. Og ikke minst, bildene gjør seg svært godt på Instagram!

Foto: Lars Storheim

6. Finn frem akebrettet

Aking er en gammel vinterklassiker som har havnet litt i skyggen av alpint de siste tiårene. Men gøy er det fortsatt! Det lille tau-trekket ved Nystølkroken Kafe fungerer ypperlig til formålet. Finn frem rattkjelken eller rompeakebrettet!

Foto: Lars Storheim

7. Besøk Langedrag

Dyrene på Langedrag Naturpark gleder seg til besøk, året rundt. 30 minutter unna Nesbyen sentrum kan familien oppleve sjeldne møter mellom ville dyr og mennesker. Potensielle minner for resten av livet.

Foto: Langedrag Naturpark

8. Utforsk Gamle Nes

Det ærverdige strøket er ekstra vakkert i vinterdrakt. Gamle Nes er navnet på den eldste delen av Nesbyen sentrum. Start turen ved Hajembrua, som krysser Rukkedøla like ved Turistkontoret. Følg Møllevegen, fra Turistkontoret og opp til Hallingdal Museum. Plukk med deg gratisbrosjyren om Gamle Nes fra Turistkontoret eller last den ned her.

Foto: Lars Storheim

9. Nesfjellet Alpin

Med 5 heiser og 13 nedfarter, og enda flere under bygging, er Nesfjellet Alpin i ferd med å bli en av de lille store alpindestinasjonene i Norge. Senteret er svært familievennlig og kan også skilte med utleie, skiskole og en varmestue med usedvanlig god mat.

Foto: Nikolai Jelstrup

10. Langrenn

Den mest populære vinteraktiviteten i Nesbyen trenger neppe noen detaljert presentasjon. Uansett, i kommunen finner du milevis av fantastiske preparerte langrennsløyper for store og små. Det er fint lite som slår utsikten fra høyfjellet i Nesbyen en vakker vinterdag. Husk hodelykt tidlig i sesongen, så slipper du å haste hjem til hytta straks dagslyset takker for seg.

Foto: Nikolai Jelstrup

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.