fbpx
  • Den Ravinde, Nesbyen.
    Foto: Lars Storheim

  • Den Ravinde, Nesbyen.
    Foto: Lars Storheim

De beste sykkelstiene

Her er et knippe av de mest populære sykkelstiene i Nesbyen.

Gradering

Enkel    Middels  Krevende

HallingSpranget (17 km)

En fantastisk sti, uansett om du er nybegynner eller erfaren! Den maskinbygde sykkelstien er blant Europas lengste, og byr på en spektakulær reise hele veien fra høyfjellet, 1100 meter over havet, og helt ned til Nesbyen sentrum. Turen krever utholdenhet, gode bremser og grunnleggende sykkelferdigheter. Ta tiden til hjelp, husk matpakke og nyt utsikten. Ikke dra fra Nesbyen uten å ha syklet HallingSpranget!

HallingSpranget på Trailguide.

Trytetrøkket (1,6 km)

Blåbærtrøkket (1,2 km)

Disse to rundløypene ved Trytetjern starter og ender på samme sted (med sittebenker, bålplass og badestrand rett i nærheten). Trytetrøkket er populær blant de aller minste og overkommelig selv for bestemor. Blåbærtrøkket er litt mer avansert og byr på klassiske elementer som doserte svinger, kuler og et valgfritt hopp.

Trytetrøkket på Trailguide. Blåbærtrøkket på Trailguide.

Den Ravinde (2,7 km)

Det nærmeste du kommer en berg-og-dalbane i Nesbyen! Østsida i Nesbyen har legendestatus i stisykkelmiljøet, og denne stien er den desidert mest populære i området, gjerne i kombinasjon med shuttling. Denne stien blir du ikke lei etter én tur! De første hundre meterne er litt luftige, og farten videre må avpasses ferdighetsnivået. Den nederste og enkleste delen av stien kan også nås fra Midtlivegen.

Den Ravinde på Trailguide.

Påskestien (1,7 km)

En klassiker i Nesbyen for erfarne syklister! Absolutt best på tørre dager, du vil ha grep på røttene nedover denne raske stien. Stien ble i sin tid bygget for å slepe tømmer etter hest, så her er det lange rette partier som innbyr til høy fart.

Påskestien på Trailguide.

  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Stisykling i Nesbyen

Her finner du alt du trenger å vite for å oppleve stiene våre fra sykkelsetet.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.