fbpx
 • Tyttebærtrøkket, Nesbyen.
  Foto: Lars Storheim

  Bilde av noen som sykler sykkelstien Tyttebærtrøkket
 • Tyttebærtrøkket
  Foto: Lars Storheim

  Bilde av noen som sykler sykkelstien Tyttebærtrøkket

Stiene du prøve

Nesbyen har noen av de beste sykkelstiene landet kan by på. Her er et knippe stier du trygt kan sette på lista over stier du skal sykle denne sesongen.

Gradering

Enkel    Middels  Krevende

TRYTETRØKKET (1,6 KM)

BLÅBÆRTRØKKET (1,2 KM)

Disse to rundløypene ved Trytetjern starter og ender på samme sted (med sittebenker, bålplass og badestrand rett i nærheten). Trytetrøkket er populær blant de aller minste og overkommelig selv for bestemor. Blåbærtrøkket er litt mer avansert og byr på klassiske elementer som doserte svinger, kuler og et valgfritt hopp.

Trytetrøkket på Trailguide. Blåbærtrøkket på Trailguide.

STORETOPPSTIEN (2 KM)

Denne supermorsomme stien kan sykles eller shuttles fra Nesbyen sentrum og byr på små hopp og herlig flyt gjennom en serie doserte svinger. Her forstår du hva som menes med begrepet flytsti. Senk setet, slipp deg løs og prøv å holde farten oppe gjennom de kurvede svingene. Stien utgjør avslutningen på HallingSpranget.

Storetoppstien på Trailguide.

HALLINGSPRANGET (17 KM)

Den maskinbygde tur- og sykkelstien er blant Europas lengste, og byr på en spektakulær reise hele veien fra høyfjellet og ned til dalbunnen. Turen starter med litt tråkking før du står 1100 meter over havet. 17 km og 900 høydemeter unnabakke på sykkelsetet skal ikke undervurderes, spesielt dersom du har med barn. Turen krever utholdenhet, gode bremser og grunnleggende sykkelferdigheter. Stien har en rekke pausesteder med sittegrupper underveis. Bruk disse! Ta tiden til hjelp, husk matpakke og nyt utsikten. HallingSpranget er en unik naturattraksjon, også for erfarne syklister.

HallingSpranget på Trailguide.

TYTTEBÆRTRØKKET (1,4 KM)

Usikker på om du er klar for rødgraderte stier? Da stikker du hit. Den mest krevende av de tre rundløypene ved Trytetjern er blant de snilleste stiene på denne graden, og byr på doserte svinger og tråkkepartier hvor du får testet balansen, teknikken og kondisen.

Tyttebærtrøkket på Trailguide.

DEN RAVINDE (2,7 KM)

Det nærmeste du kommer en berg-og-dalbane i Nesbyen! Østsida i Nesbyen har legendestatus i stisykkelmiljøet, og denne stien er den desidert mest populære i området, gjerne i kombinasjon med shuttling. Denne stien blir du ikke lei etter én tur! De første hundre meterne er litt luftige, og farten videre må avpasses ferdighetsnivået. Den nederste, og enkleste, delen av stien kan også nås fra Midtlivegen.

Den Ravinde på Trailguide.

TROMMENATTRUNDEN (16,5 KM)

Teknisk krevende høyfjellssti med mye stein, røtter og et par bratte kneiker. Pga. stedvis vått og sårbart myrterreng, anbefales denne turen kun når det er tørt i fjellet! Turen setter krav til både teknikk og utholdenhet (eventuelt elsykkel), men byr samtidig på fantastisk utsikt, god flyt og noen utrolig morsomme nedkjøringer!

Trommenattrunden på Trailguide.

Kart og nærmere beskrivelse av turene finner du på Visitnesbyen.no/sykling eller på Trailguide.net.

 • Foto: Lars Storheim

Stisykling i Nesbyen

Her finner du alt du trenger å vite for å oppleve stiene våre fra sykkelsetet.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.