fbpx
  • Den Ravinde, Nesbyen.
    Foto: Lars Storheim

  • Den Ravinde, Nesbyen.
    Foto: Lars Storheim

Stiene du prøve

Nesbyen har noen av de beste sykkelstiene landet kan by på. Her er fire av de mest populære stiene, som vi varmt kan anbefale.

Gradering

Enkel    Middels  Krevende

HALLINGSPRANGET (17 KM)

Den maskinbygde tur- og sykkelstien er blant Europas lengste, og byr på en spektakulær reise hele veien fra høyfjellet og ned til dalbunnen. Turen starter med litt tråkking før du står 1100 meter over havet. 17 km og 900 høydemeter unnabakke på sykkelsetet skal ikke undervurderes, spesielt dersom du har med barn. Turen krever utholdenhet, gode bremser og grunnleggende sykkelferdigheter. Stien har en rekke pausesteder med sittegrupper underveis. Bruk disse! Ta tiden til hjelp, husk matpakke og nyt utsikten. HallingSpranget er en unik naturattraksjon, også for erfarne syklister.

HallingSpranget på Trailguide.

TRYTETRØKKET (1,6 KM)

BLÅBÆRTRØKKET (1,2 KM)

Disse to rundløypene ved Trytetjern starter og ender på samme sted (med sittebenker, bålplass og badestrand rett i nærheten). Trytetrøkket er populær blant de aller minste og overkommelig selv for bestemor. Blåbærtrøkket er litt mer avansert og byr på klassiske elementer som doserte svinger, kuler og et valgfritt hopp.

Trytetrøkket på Trailguide. Blåbærtrøkket på Trailguide.

STORETOPPSTIEN (2 KM)

Denne supermorsomme stien kan sykles eller shuttles fra Nesbyen sentrum og byr på små hopp og herlig flyt gjennom en serie doserte svinger. Her forstår du hva som menes med begrepet flytsti. Senk setet, slipp deg løs og prøv å holde farten oppe gjennom de kurvede svingene. Stien utgjør avslutningen på HallingSpranget.

Storetoppstien på Trailguide.

DEN RAVINDE (2,7 KM)

Det nærmeste du kommer en berg-og-dalbane i Nesbyen! Østsida i Nesbyen har legendestatus i stisykkelmiljøet, og denne stien er den desidert mest populære i området, gjerne i kombinasjon med shuttling. Denne stien blir du ikke lei etter én tur! De første hundre meterne er litt luftige, og farten videre må avpasses ferdighetsnivået. Den nederste og enkleste delen av stien kan også nås fra Midtlivegen.

Den Ravinde på Trailguide.

  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Stisykling i Nesbyen

Her finner du alt du trenger å vite for å oppleve stiene våre fra sykkelsetet.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.