fbpx

Fritidstilbud for barn og unge i Nesbyen

I Nesbyen finner våre små eventyrere en verden av fritidsmuligheter! Fra friluftsliv og idrett til musikk, dans og mekkeverksted! – Her blir barndomsminner skapt.

Kulturtilbud

Flå og Nesbyen kulturskole

Nesbyen var den første kommunen i Norge som startet kommunal kulturskole, og kultur har siden da stått sterkt, både blant unge og godt voksne Nesninger. Nesbyen har de siste 30 årene fostret flere profesjonelle dansere og musikere som vi er stolte av, som for eksempel artisten Moika, danseren Ludvig Daa, og Kefeider.

I dag kan barn i kulturskolen få mulighet til å lære å spille tradisjonelle instrumenter, spille i korps eller band, danse alt fra klassisk til hiphop, eller lære å lage musikk med PC-en som instrument i digital musikkproduksjon, eller spille afrikanske trommer. Les mer på kommunens sider

Skolekorpset er for barn fra 4. klasse og oppover. Her kan man lære seg å spille fløyte, klarinett, saksofon, trompet, horn, trombone, baryton, tuba eller trommer. I 3. klasse har elevene
korps i skolen, der de lærer seg et instrument.

Mortensløkka har musikkverksted og -utstyr som man kan benytte. Dette kan leies av kommunen til en svært lav pris.

Lausdans, hardingfele og kveding for barn fra 2. klasse og oppover.

Hjemmeside

På Mortensløkka er det juniorklubb for 5.-.7 klasse og ungdomsklubb for 8. klasse t.o.m. 18 år

Lie Grendehus på Liodden har berne- og ungdomsklubb fra 1.-7. klasse.

Idrett

I Nesbyen finner du fotballbaner, ballbinger, sykkelstier, svømmehall, alpinsenter og milevis med langrennsløyper. Nesbyen Idrettslag har eksistert siden 1902 og har over 800 medlemmer som deltar i organiserte aktiviteter innenfor blant annet fotball, håndball, friidrett, orientering, alpint, langrenn og sykling. Dette er en møteplass for både voksne og barn som ønsker seg faste, morsomme og sunne aktiviteter i i hverdagen.

Nesbyen Idrettslag

Bromma Idrettslag

Gol IL har enkelte aktiviteter som ikke tilbys på Nesbyen. Spesielt populært for barn og unge er svømmetrening, turn og klatring.

Lag og foreninger

med spesielt fokus på de yngste

Det er sunt med én hobby eller ti. Å melde seg inn i en forening er en effektiv måte å få nye venner på.

For jenter og gutter mellom 10-18 år. Fokus på å læring, samhold og ha det gøy!
Aking, isbanekjøring, lek og aktivitet i svømmehallen, bowling, skogdag, fylkesleir, volleyball, Oslotur , og leir på Trytetjern.

Hjemmeside

Om 4H

Hallingen 4H

Buskerud 4H

Barnas Turlag Nesbyen er et lavterksel friluftslivtilbud i nærmiljøet for familier med barn i aldere. Mange ulike turer gjennom året, f.eks. fjelltur,
fisking/isfiske, aking, topptur på ski, utekino, refleksløype, bålkos m.m.

Foreldre/foresatte må følge, og har ansvar for barnet.
Hjemmeside

Nybegynnerkurs, kurs for viderekomne, sprangkurs m.m.

Nes og Bromma skytterlag er et skytterlag i Nesbyen kommune i Hallingdal. De er en aktiv gruppe med mange unge medlemmer.

Hjemmeside

Hjelpekorpset er en åpen og inkluderende organisasjon. Her treffer du nye mennesker, lærer mye nyttig og kan være til nytte. Ungdom fra 16 år kan bli aspirant i Røde Kors. Her kan man bli med på kurs, øvelser, møter og lære om førstehjelp, redning og annet hjelpekorpset driver med

Hjemmeside

Aktiviteter som jakt, fiske, skyting og jegerprøven.

En serie på leirduebanen koster i dag kr. 50.- for ungdom under 18 år. De låner også ut fiskestenger, mår/minkefeller og to store lavvoer dersom de ønsker dette.

Ungdomsmedlem i NJFF er opp til 24 år.

Hjemmeside

Nesbyen Motorklubb er en frivillig organisasjon som arrangerer isbanekjøring for bil og mc på vakre Trytetjern om vinteren og bil og mc-treffet Nesbyen Motorshow om sommeren.

TIM mekkeklubb for ungdom er vårt nyoppstartede gratis fritidstilbud for ungdom i ungdomsskolealder og oppover.

TIM står for Teknisk Innsikt og Mestring og er for både gutter og jenter som ønsker seg et fritidstilbud utenom fotball, sykkel og ski.

Hjemmeside

Trearbeid, spikking, symaskin, syteknikker for hånd, hekling, strikking m.m. Fra 3. klasse og oppover.

Hjemmeside

Nesbyen IL, en dugnadsgruppe og en gjeng med Nesbyens ungdommer bygger nå techverksted i Idrettshallen!

  • PC

Fritid Hallingdal er et samarbeid mellom Hallingdalskommunene, og skal gi deg oversikt over faste, organiserte fritidstilbud i Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Nesbyen og Ål kommune. Her finner du også nyheter og lenker til andre relevante nettsteder som f.eks utlånssentraler, frivilligsentraler og Hallingdals arrangementskalender. Du kan filtrere søk på sted, alder, interesser, pris eller behov for tilrettelegging.

Nesbyen Bibliotek

Det nye, koselige biblioteket ligger i Embedsgarden, i Nesbyen sentrum og tilbyr et bredt utvalg av bøker, lydbøker, og e-bøker spesielt egnet for våre yngste innbyggere.

Noen av tilbudene på biblioteket

  • Barneavdeling: En egen seksjon fylt med barnebøker, puslespill, og små leker.
  • Lesehjørne: Flere koselige og rolige områder hvor barn kan fokusere på lesing, enten alene eller med en voksen.
  • Arrangementer: Biblioteket arrangerer jevnlig ulike eventer som for eksempel eventyrstunder og høytlesning, noe som gir en perfekt anledning til å tilbringe kvalitetstid sammen.
  • Lekse-plass: Trenger du ro for å gjøre lekser eller studere? Biblioteket har studierom og møterom som passer godt som studieplass eller gruppearbeidsplass.

Utlånsbua

I Utlånsbua finner du utstyr for mange ulike aktiviteter, som du kan låne helt gratis med bibliotekkortet ditt. Om vinteren kan du låne langrennsski, alpinski, staver, alpinstøvler, skisko, hjelmer, truger og skøyter. I sommersesongen kan du låne sykler, hjelmer, lavvo, telt, liggeunderlag og annet fritid- og friluftslivutstyr.

Du kan se hva slags utstyr som er tilgjengelig på https://hallingdalsbiblioteka.no/nes-folkebibliotek/

Nesbyen Kino – Kulturhuset banken

Er du mellom 13-21 år kan du få Bizzypris på Nesbyen kino på utvalgte filmer.

Bizzy er en eventapp for ungdom bosatt i Buskerud i alderen 13-21 år. Den inneholder kulturtilbud til rabattert pris på ulike kulturarenaer i Buskerud. Inkludert Nesbyen kino. Last ned appen i App Store eller Google Play. Nesbyen kino har Bizzypris på utvalgte filmer. kinoprogrammet ligger tilgjengelig i appen hvor man kan kjøpe billetter til Bizzypris.

Bizzy-appen

Aktiviteter og friluftsliv

En av fordelene med å bo i Nesbyen er superkort veg til naturen og masse moro.

Brosjyre – Fritidsaktiviteter for barn og unge i Nesbyen

Informasjonen du finner på denne siden har vi pakket sammen i en flott brosjyre som du kan laste ned, dele og skrive ut.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.