fbpx

Fritid

I Nesbyen får du både i pose og sekk. Kortreiste aktiviteter i vakker natur, varierte idrettstilbud og gode kulturopplevelser.

Fritid Hallingdal!

Fritid Hallingdal er et samarbeid mellom Hallingdalskommunene, og skal gi deg oversikt over faste, organiserte fritidstilbud i Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Nesbyen og Ål kommune. Her finner du også nyheter og lenker til andre relevante nettsteder som f.eks utlånssentraler, frivilligsentraler og Hallingdals arrangementskalender. Du kan filtrere søk på sted, alder, interesser, pris eller behov for tilrettelegging.

Arrangementer

Nesbyen har mange årlige høydepunkter.

Bygda er heldig som har en rekke mennesker som hvert år bruker mye av fritiden sin på å arrangere flotte konserter, festivaler og opplevelser for hele familien! Vi har et rikt musikkmiljø og rundt 18 faste årlige arrangementer. I tillegg dukker det stadig opp nye arrangementer og intimkonserter, blant annet på Nystølkroken, kulturhuset eller Gøtt. Det kan være like moro å være med å arrangere konserten/utstillingen/festivalen som å være besøkende, og mange lag og foreninger er ute etter nye medlemmer!

Kulturtilbud

Interesserer du deg for sang, musikk, teater eller dans, har du store muligheter.

Kulturskolen

Nesbyen kommune var den første kommunen i Norge som startet kommunal kulturskole, og kultur har siden da stått sterkt, både blant unge og godt voksne Nesninger. Nesbyen har de siste 30 årene fostret flere profesjonelle dansere og musikere som vi er stolte av å vise frem, både her hjemme, nasjonalt og internasjonalt.

I dag kan barn i kulturskolen få mulighet til å lære å spille tradisjonelle instrumenter, spille i korps eller band, danse alt fra klassisk til hiphop, eller lære å lage musikk med PC-en som instrument i digital musikkproduksjon, eller spille afrikanske trommer. Les mer på kommunens sider

Lag og foreninger

Å være en del av felleskapet.

Det er sunt med én hobby eller ti. Å melde seg inn i en forening er en effektiv måte å bli kjent med nye mennesker og lokalmiljøet på. Nedenfor ser du noen eksempeler på lokale foreninger. Full oversikt over lag og foreninger finner du på Nesbyen Kommunes nettside.

Nesbyen Husflidslag

Du behøver ikke å være ekspert i håndverk for å være med her. Foreningen arrangerer strikkekafé og arrangerer kurs.
Hjemmeside
neshusflidslag@gmail.com

Nesbyen Kameraklubb

En liten, men aktiv fotoklubb.
Facebookside
tore@nesbyenfoto.no

Nesbyen Frivilligsentral

Alle har noe å gi og alle trenger en hånd. Å bidra for andre gjennom frivillig innsats skaper ny mening i livet.
Hjemmeside
post@nesbyen.frivilligsentral.no

Dei Sceneleuge – teatergruppe

Trives du på scenen kan du få sjansen i teateroppsetningene til denne livlige gjengen.
Facebookside
deisceneleuge@outlook.com

Nes Historielag

Med mer enn 300 medlemmer, jobber historielaget for å ta vise og ta vare på kulturskattene i lokalmiljøet.
Hjemmeside
nes.historielag.buskerud@outlook.com

Nesbyen Røde Kors

Hjelpekorpset er en åpen og inkluderende organisasjon. Her treffer du nye mennesker, lærer mye nyttig og kan være til nytte.
Facebookside
klara_feiring@hotmail.com

Aktiviteter og friluftsliv

En av fordelene med å bo i Nesbyen er superkort veg til naturen og masse moro.

Idrett

I Nesbyen finner du fotballbaner, ballbinger, sykkelstier, svømmehall, alpinsenter og milevis med langrennsløyper. Nesbyen Idrettslag har eksistert siden 1902 og har over 800 medlemmer som deltar i organiserte aktiviteter innenfor blant annet fotball, håndball, friidrett, orientering, alpint, langrenn og sykling. Dette er en møteplass for både voksne og barn som ønsker seg faste, morsomme og sunne aktiviteter i i hverdagen.

Utlånsbua

I Utlånsbua finner du utstyr for mange ulike aktiviteter, som du kan låne helt gratis med bibliotekkortet ditt. Om vinteren kan du låne langrennsski, alpinski, staver, alpinstøvler, skisko, hjelmer, truger og skøyter. I sommersesongen kan du låne sykler, hjelmer, lavvo, telt, liggeunderlag og annet fritid- og friluftslivutstyr.

Du kan se hva slags utstyr som er tilgjengelig på https://hallingdalsbiblioteka.no/nes-folkebibliotek/

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.