fbpx
  • Fjellklatring på Skogshorn
    Foto: Jacob Dieset

  • Fjellklatring på Skogshorn
    Foto: Jacob Dieset

Klatring i Hallingdal

Her finner du informasjon om buldring, sportsklatring, fjell- og isklatring i Nesbyen og Hallingdal.

Klatring på Tyribakken i Nesbyen.

Sportsklatring

Tyribakken i Nesbyen er en imponerende klippevegg noen kilometer nord for sentrum, med 18 ruter fra grad 4 til 7c. Dette feltet passer best for litt erfarne klatrere. Natten, det mest populære klatrefeltet i Hallingdal, ligger nord for Gol. Dette solrike og barnevennlige feltet har 38 boltede ruter og 10 tradruter av høy kvalitet. På Gol finner du også klatrefeltet Farsetberget.

Buldring

Buldringen på Ål er kjent langt utover Hallingdal og vel verdt et besøk.

Via ferrata

I Hemsedal finner du to Via Ferrata-ruter.

Fjellklatring

Hemsedal er mest kjent for fjellklatring, særlig på Skogshorn og Skurvefjell, samt isklatring, blant annet på den imponerende Hydnefossen. Mellom Nesbyen og Flå ligger feltet Kolsrudflaget med den populære boltede ruten Flåklypa Grand Prix (5+, 7 taulengder).

Via Ferrata i Nesbyen.

Klatring i Gol idrettshall.

Innendørs klatring

I Gol idrettshall finner du en flott innendørs klatrevegg. Her er det også mulig å ta topptau- eller brattkortkurs. For informasjon, åpningstider og kurs, se Facebooksiden til Klatregruppa Gol IL. Også på Ål, i Hemsedal og på Geilo finnes innendørsvegger.

Apper og bøker

Den mest oppdaterte informasjonen om klatrefeltene i Hallingdal finner du på nettsiden og appen 27crags.com. Vær oppmerksom på at de største klatrefeltene krever et Premium-abonnement for full tilgang. «Klatrefører for Hallingdal» fra 1998 er utsolgt, men tilgjengelig gratis via Nasjonalbiblioteket. Du kan kjøpe bøkene «Klatring i Hemsedal» og «Hemsedal ice» på Hemsedal Turistkontor og sportsbutikken MOH i Hemsedal. «Klatreperler» fra 2008 inneholder også flere felt i Hallingdal, men er vanskelig å få tak i.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.