fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Tursykling i Nesbyen

Turer på grusveier og enkle stipartier som kan sykles med vanlig terrengsykkel.

Utforsk landskapet fra sykkelsetet. Dette er lengre sykkelturer som kan sykles med en vanlig terrengsykkel og med barn, så lenge distansen er overkommelig. Les turbeskrivelsene for detaljer.

Nesfjellet rundt

13 km rundtur med utgangspunkt i Nesfjellet Golf. Følger grusveier og forholdsvis enkle sykkelstier.

Rudsåsen rundt

12 km rundtur med utgangspunkt i Trytetjern øst for Nesbyen. 95% grusveg, pluss 400 meter middels krevende og morsom naturlig sti. 430 høydemeter stigning, så denne turen passer godt for de som ønsker en treningsøkt.

Fønhuskoia i Vassfaret

DNT-hytta Fønhuskoia, like ved innsjøen Strøen og Vassfaret, er et flott turmål med sykkel fra Langevatn.

Flere turforslag

Mykingbrøtrunden

(6,5 km) er en gruslagt rundtur rett under skoggrensen på Myking i Nesbyen, nesten 1000 meter over havet. Egner seg både til fots og med sykkel.

Garnåsrunden (48 km)

er en tung rundtur over Flatdalsåsen, for deg som ikke er redd for høydemeter. Fra dalbunnen klatrer du lange bakker opp til 850 meters høyde. Du følger en god grusveg over åsen før du får en like lang unnabakke i andre enden.

Hallingdalsruta (66 km)

er en variert sykkelrute mellom Geilo i vest og Nesbyen i øst. Ta toget fra Nesbyen til Geilo og sykle tilbake. Du følger stort sett lite trafikkerte veier. Gode muligheter for mat, aktiviteter og overnatting underveis.

Rundtur via Nes Østmark og Gol (80 km)

er en tung tur på grusveger gjennom fjellområdene øst for Nesbyen og Gol. Legg inn en lunsjpause ved den flotte badeplassen ved Buvatnet.

© 2022 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS Nettsiden er levert av booktech.