Hallingdal Museum
Reis tilbake i tid på det spennende friluftsmuseet i Nesbyen.
Hallingdal Museum gir besøkende en nær opplevelse av Hallingdals historie i et naturskjønt område langs elva Rukkedøla. Museet bevarer kulturhistorie fra middelalderen til i dag, med hovedvekt på gårds- og industrihistorie fra 1700- og 1800-tallet. Besøkende kan vandre blant historiske tømmerbygninger og se Staveloftet fra 1340, det eldste ikke-kirkelige bygget i Hallingdal. Flere utstillinger vises også innendørs i museets åpningstider.
Museet, tidligere kjent som Hallingdal Folkemuseum, ble grunnlagt i 1899 av Landbruksdirektør Gudbrand Tandberg og er ett av Norges eldste friluftsmuseer. Hallingdal Museum Nesbyen fungerer nå som hovedkontor for et større museumsnettverk med bygdemuseer i Gol, Hemsedal, Ål, Hol og Dagali. Året rundt arrangeres det aktiviteter for alle aldre, og mer informasjon finnes på museets nettside.
Hver onsdag i sommermånedene er det aktivitetsdag (se film) med teater i Staveloftet, demonstrasjon av smiing og veving, åpen landhandel og kafé, samt ulike aktiviteter.
Hver dag kan du bli med på omvisning i kulturhistoriske bygg (flere ganger daglig etter behov). Bygningene og uteområdet kan også utforskes på egenhånd og de fleste bygningene har informasjonsskilt på utsiden. For å se innsiden av bygningene må man være med på en omvisning.
Det er mulig å booke omvisning for grupper etter avtale, helst én uke i forveien. For grupper under 10 personer koster dette 800 kr. Vi prøver å imøtekomme ønsker der vi kan og låser gjerne opp individuelle bygg. Trykk her for informasjon om vintersesongen på Hallingdal Museum.
buskerudmuseet.com/hallingdal-museum
+47 32 07 14 85
post@hallingdal-museum.no
Møllevegen 18, 3540 Nesbyen
Voksen kr 120 / barn, student, honnør kr 80 / barn 0-3 år gratis
I sommersesongen (1. juni – 31 august) gir denne billetten tilgang til alle Hallingdal Museums besøkssteder i Hallingdal i 6 dager.
Stemningsfullt høstarrangement med fokus på høsting og tilberedning av mat på tradisjonelt vis. Aktiviteter for barna.