fbpx
  • Foto: Lars Storheim

  • Foto: Lars Storheim

Overnatting med campingbil og telt

Hvor du kan overnatte med campingbil og telt?

Her kommer litt informasjon til deg som ønsker å campe utenom de tilrettelagte campingplassene i Nesbyen.
Kilde: NAF

Bobil og campingvogn

Hovedregelen er at du kan kjøre og parkere langs offentlig vei på samme måte som med vanlig bil. Du kan også kjøre og parkere langs privat vei i utmark, så lenge grunneieren ikke har forbudt ferdsel på veien. Dersom det er lov å parkere, så vil det i utgangspunktet også være lov å overnatte i bilen, men vær oppmerksom på tidsbegrensninger på parkering og overnatting.

Ved Trytetjern (med toalett og dusjfasiliteter) er det avgiftsbelagt å parkere natten over. Du kan betale her.

Ved idylliske Bjørnerud Fjellgård på Nesfjellet (vann, strøm, toalett og dusj) er det tilrettelagt for bobilparkering mot betaling på stedet.

  • Bobilparkering på Bjørnerud Fjellgård.
    Foto: Halvard Jervell

    Bilde av parkert bobil på Bjørnerud Fjellgård
  • Trytetjern.
    Foto Lars Storheim

Telt og hengekøye

Nesbyen har masse flott natur, blanke fjellvann og utsiktspunkter som egner seg godt for en natt ute. Se våre forslag til fjellturer om du trenger tips til steder å ta med teltet.

Friluftsloven § 9 gir rett til å overnatte med telt i utmark (unntakene er f.eks. rasteplasser, gårdsplasser, hustomter og dyrket mark som defineres som innmark). Noen få områder har visse begrensninger: Dersom du ønsker å telte i nærheten av badeplassen Trytetjern, vær oppmerksom på at camping ikke er tillatt på de opparbeidede områdene ved stranden. Den vesle kollen like sør for badeplassen er populær blant hengekøye-entusiastene.

Sørg for at du ikke camper for nær bebyggelse (du må slå opp teltet minst 150 meter fra bebodd hus eller hytte). Hovedregelen er også at du ikke kan overnatte i mer enn 2 døgn uten at du får tillatelse fra grunneieren. Denne regelen gjelder ikke i høgfjellet og i områder som er langt fra bebyggelse.

God tur!

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.