• SYKKELUTVIKLING

  • SYKKEL- UTVIKLING

Terrengsykkel-utvikling i Nesbyen

Det bygges stadig nye sykkelstier. Her gir vi deg en oversikt over prosjektene som er utført og hvilke nye stier du kan se frem til.

Nesbyen er en velkjent destinasjon blant ihuga terrengsyklister. Nå jobbes det for å tilrettelegge for et bredere publikum. Målet er at også barn og nybegynnere skal ha gode og morsomme stier – og Nesbyen er allerede et godt stykke på veg. De minste syklistene kan glede seg over den familievennlige sykkelstien «Trytetrøkket» – en trygg, enkelt og morsom rundløype ved idylliske Trytetern. Denne har grønn gradering. I juli 2020 åpnet Storetopprunden, en blågradert (middels krevende) sti som kan sykles som en rundtur fra Nesbyen sentrum.

Stien fra Storetoppen inngår i den kommende sykkelattraksjonen «Nesfjellet til sentrum«, en spekatakulært og meget ambisiøst tur- og sykkelsti som mangler sidestykket her til lands. Stiftelsen Norges Flotteste Sykkelopplevelse står bak denne stien, som etter planen forventes å være ferdig høsten 2021. Hele stien vil bli nærmere 15 km lang, og med en høydeforskjell på mer enn 900 meter. Stien vil knytte sammen det eksisterende stinettverket på Nesfjellet med Nesbyen sentrum og vil ha blå gradering (middels krevende).

Tradisjonelt er det naturlige stier med røtter, steiner og tekniske hindringer som har kjennetegnet syklingen i Nesbyen, men i 2019 åpnet flytstien «Den Ravinde» etter flere års bygging. Dette er kanskje landets mest spektakulære maskinbygde sykkelsti, og er blitt svært populær på kort tid. Den øverste halvdelen (over Midtlivegen) er gradert rød (krevende), mens den nedre delen er gradert blå (middels krevende).

På Nesfjellet er det de siste årene blitt bygget en rekke sykkelstier. Flere av disse stiene inngår i den 14 km lange rundturen «Nesfjellet rundt» med blå gradering. Sommeren 2020 jobbes det videre med den flotte stien mellom Syninglia og Tverrlie. I løpet av 2020 er målet å åpne denne stien helt frem til Bøgaset.

I tillegg fortsetter en videre opprustning av eksisterende stier og bygging av nye stier i tråd med vår Masterplan, som er profesjonelt utarbeidet spesielt for terrengsykkeldestinasjonen Nesbyen. Det jobbes også med bedre tilrettelegging for å unngå konflikt mellom gående og syklister.

Hvordan kan du støtte?

For hver kr 100,- som blir gitt, bidrar du til én meter sykkelsti.
Som gullfadder og sølvfadder blir ditt navn/logo og antall faddermeter oppført på en tavle på Utsikten Nes Østside, samt ført opp som fadder på nesbyen.no.

Som GULLfadder er du fadder til over 100 m á kr 100,- (kr 10.000,- og oppover)

Som SØLVfadder er du fadder til 50-99 m à kr 100,- (kr 5.000,- til kr 9.900,-)

Som BRONSEfadder (kun privatpersoner) fadder til 10-49 m á kr 100,- (kr 1.000,- til kr 4.900,-), og ditt navn med antall meter blir oppført som Bronsefadder på nesbyen.no

Alle får tilsendt fadderbevis.

Bidrag innbetales til konto 2351.72.34214, Skue Sparebank, mrk.prosjekt 607 og ditt navn/bedrift, eller Vipps ditt bidrag til 35402 (for de som behøver bilag så finner du giro her)

Tusen takk for din støtte:

Bidra til ennå bedre sykkelstier i Nesbyen
Sett over valgfritt beløp til Vippsnr 35402
Så havner navnet ditt på listen nedenfor

Anne-Marit Karp
Are Salomonsen
Asle Smestad
Bjørn Anders Gislerud
Bjørn Jarle Kvande
Einar Gotaas
Einar Hanserud
Elisabeth Ingeborg Stavn
Erling Sløgedal
Espen Sollien
Geir Atle Johansen
Geir Hanssen
Gerd Haga Svantesvold
Hanne Holmstrøm Karlsen
Harald Haaland
Henrik Bergman Nørbech
Hilde Sangesland Strædet
Janne Forsberg Noreng
Jarl Eirik Vilnes Lilleheil
Jon-Christer Skogsrud
Jon-Gunnar Fredriksen
Jostein Sanderlien Hole
Knut Erik Bakketun Haugen (og VOID-gjengen)
Knut Myking
Lars Jørgensen Tveito
Lars Mathias Stoltenberg
Lars Skåre Storheim
Laurits og Åsmund Østenfor Myre
Magnus Slinger Sørli
Martin Bidne Borlaug
Martin Gulsrud
Mona Borgund Mathinsen
Ola Tore Ranes
Otto Trønnes
Per Rukke
Ragnhild Ribe
Rolf Tore Westby
Rune Karlsrud
Rune Karlsrud
Saman Mameghani
Sidsel Østenfor Jensen
Simen Nordeng Johannessen
Simen Øen Strand

© 2020 Nesbyen Turist- og Næringsservice AS - Nettsiden er levert av Booktech.